banner198

Çankırı’da Bir Caddeye “100. Yıl Cumhuriyet Caddesi” İsmi Verildi

Çankırı’da devam eden “100. Yılda 100 Etkinlik”  projesi kapsamında, okullar bölgesini Ankara yoluna bağlayan caddenin ismi “100. Yıl Cumhuriyet Caddesi” oldu.

Çankırı’da Bir Caddeye “100. Yıl Cumhuriyet Caddesi” İsmi Verildi
banner145

Çankırı Belediyesinin aldığı Meclis kararı ile Cumhuriyetin 100. yılına ithafen bir caddeye “100. Yıl Cumhuriyet Caddesi” adı verildi. Caddenin ismi için gerçekleştirilen törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Çankırı’da devam eden “100. Yılda 100 Etkinlik”  projesi kapsamında, okullar bölgesini Ankara yoluna bağlayan caddenin ismi belirlendi. Belediye Meclisinin oy birliğiyle aldığı karar sonucunda“100. Yıl Cumhuriyet Caddesi” oldu.

Yapılan törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı’da devam eden 100. yıl etkinlikleri için Vali M. Fırat Taşolar’a teşekkür ederek “Bir caddeye isim verme fikri sayın valimizindi. Çok güzel bir öneriydi. Biz de yakın zamanda imalatlarını bitirdiğimiz caddemizin ismi boştaydı, kalıcı bir eser olarak bu caddeye  “100. Yıl Cumhuriyet Caddesi” ismini vermeyi düşündük. Belediye Meclis üyelerimizin oy birliği ile bu kararı aldık. Birçok okulumuzun ve kamu kurumlarımızın burada yer almasından dolayı böyle bir ismin güzel bir alana verildiğini düşünüyorum. Cenabı Allah, nice nesillerimize Cumhuriyetimizi yaşatmayı nasip etsin diyorum.” şeklinde konuştu.

Tören sonunda protokol, 100. Yıl Cumhuriyet Caddesi tabelası önünde fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2023, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER