banner198

Çankırı’da mühendislik hatası duvar, evi sel altında bıraktı!

Çankırı’yı etkisi altına alan sağanak yağışta sel sularının içerisine dolduğu 2 katlı ahşap ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

banner145

Çankırı’yı etkisi altına alan sağanak yağışta sel sularının içerisine dolduğu 2 katlı ahşap ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Evde bulunan eşyalar kullanılamaz hale gelirken ev mühürlenerek ikamete kapatıldı.

Çankırı’da etkili olan yağış sonrası pek çok bölgede sel meydana geldi. Selin etkili olduğu yerlerden biriside Alibey Mahallesi oldu. Kale altı mevki ve mahalle aralarında birleşerek gelen sel suları, Uzunyol caddesine aktı. Uzunyol’da bulunan eski su kanalının cephe güzelleştirme çalışmasın da yeniden örülen duvar inşaatında yok edildiği ortaya çıktı. Mühendislik hatası yüzünden cadde de birikerek geçit bulamayan sel suları, Ş.Y.’ye ait 2 katlı ahşap evin içerisine doldu.

Sel suları nedeniyle evde bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. İkinci kattan zemin kata akan şiddetli sel suları, duvarda büyük bir oyuk açarak tekrar sokağa aktı.

Bölgeye polis, zabıta doğalgaz ve elektrik ekipleri sevk edildi. Hane sakinleri evden tahliye edilirken elektrik ve doğalgaz kesildi. Yetkililere defalarca su kanalının kapatıldığını ikaz ettiklerin söyleyen mahalle sakinleri, uyarılarının dikkate alınmadığını ifade etti.

Evde bulunan eşyalar kullanılamaz hale gelirken, etrafı güvenlik şeritleriyle çevrilen ev mühürlenerek ikamete kapatıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2021, 00:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER