banner306
banner198

Çankırı’da vatandaşlara Ahi Pilavı ikram edildi

Çankırı’da 34. Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları kapsamında vatandaşlara Sultan Süleyman Camii bahçesinde Ahi Pilavı dağıtıldı.

Çankırı’da vatandaşlara Ahi Pilavı ikram edildi
banner145

Çankırı’da 34. Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları kapsamında vatandaşlara Sultan Süleyman Camii bahçesinde Ahi Pilavı dağıtıldı.

34. Ahilik Haftası ve Yâran Kutlamaları Çankırı’da başladı. 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen törenle devam eden kutlamalara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da katıldı. Protokol konuşmaları kapsamında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,  ahilik kültürünün sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, edebi, hoşgörüyü, ahlakı, zor günler de paylaşmayı gösteren bir anlayış olduğuna vurguladı.

Esen, “ Son zamanlarda yaşadığımız pandemi, deprem, sel ve yangınlar gibi felaketler de bu kültürün zor günlerde yardımlaşmanın, paylaşmanın, yaraları birlikte sarmanın ne demekolduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Türk milletinin mayasındaki bu anlayış ve kültür, yâranlar diyarı Çankırı’mızın esnafına, sanatkârına ve halkına da yansımış, halkımız yıllardır bunu yaşamış ve yaşatmıştır.” ifadelerine yer verdi.

34. Ahilik Haftası ve Yâran Kutlamaların ilk bölümü usta çırak geleneğini anlatan tiyatro oyununun ardından şed kuşatma töreni ve plaket takdimi ile sona erdi.

Kutlamaların ikinci bölümünde ise Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Çankırı Belediyesi iş birliği ile Sultan Süleyman Camii bahçesinde vatandaşlara Ahi Pilavı dağıtıldı. Başkan Esen, kazanların başına geçerek bolluk ve bereket getirmesi için esnafa ve vatandaşlara Ahi Pilavı ikram etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2021, 14:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fukara
Fukara - 2 yıl Önce

Ahiliğin ruhu kalmadı esnafta maalesef. Bankalara, kredilere, kredi kartlarına bulaşmayan kaç esnaf var. Söz meclisten dışarı ancak artık insanlar parayı çok kazanayım da nasıl kazanırsam kazanayım mantığında, helal haram gözeten çok az kaldı. Ya ben bile şu cahil halimle, islam hukukuna göre ticaretin kuralları kaidelerinin olduğunu biliyorum. Efendimiz s.a.v yaş hurma ya da buğdayı alt tarafa koyup kutularını üste koyan pazarcı sahebeye be diyor. Bizi aldatan bizden değildir. Kaldı ki kutsal kitapta ticaret ahlakına etiğine kuralların ilişkin emir hükümleri içeren ayetler mevcut. Hadislerde bir hayli fazla. Ancak gel gelelim günümüze. Herkes müslüman herkes söz de mükemmel insan. Ancak fiiliyatta uygulamada ise kimse kimseye güvenmiyor. Bir çoğu zam yapmak için fırsat bekliyor. %200-300 lere varan karlar vs vs. Özetle ahilik kim biz kimiz. Başta şahsıma diyorum. Ancak biz bu işin pilavını yeriz. O bari helaldir inş. Şekli gösterili bırakıp öze, maneviyata, esasa yönelmeliyiz.

SIRADAKİ HABER

banner304