banner198

Çankırı’nın Yeni İtfaiye Binasının açılışı yapıldı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yeni itfaiye binasının açılışını İtfaiye Haftası’nın 309. yıl dönümü etkinliklerinde gerçekleştirdi.

Çankırı’nın Yeni İtfaiye Binasının açılışı yapıldı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yeni itfaiye binasının açılışını İtfaiye Haftası’nın 309. yıl dönümü etkinliklerinde gerçekleştirdi. Fatih Mahallesi Yapraklı yolu güzergâhı Salihler Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık beş dönümlük alana kurulan yeni itfaiye binası, Çankırı’ya 7/24 hizmet verecek.Fiziki açıdan itfaiyecilik hizmetlerine uygun olarak yapılandırılan bina; İtfaiyecilerin birçok ihtiyacına cevap verecek.

Çankırı’ya Yaklaşık 15 Milyon liralık yatırım daha yapıldı

Açılış konuşmasında verdikleri bir sözü daha yerine getirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Esen, Çankırı’ya yaklaşık 15 milyon TL’lik bir proje daha kazandırdıklarını söyledi. Yeni itfaiye binasının yapım sürecini de anlatan Esen, “Elbette, bu hizmetler sizin gördüğünüz gibi bir çırpıda gerçekleşmiyor. Bu proje de sancılı süreçlerden geçmiş bir çalışmanın ürünü. Biz göreve gelmeden önce 2017 yılında bu projenin ilk ihalesi gerçekleştirilmiş, ama bazı sebeplerden dolayı Aralık 2018’de ihalesi feshedilmiş. Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra, bu projeyi çalışma programımıza dâhil ettik. 2022’nin başında ihalesini yeniden gerçekleştirerek bugüne kadar istikrarlı bir şekilde getirdik. Aynı senenin Ekim ayında da hizmet binamızı tamamladık. Üstyapı ve peyzaj düzenlemelerinin ardından 2023 yılında tüm ekip ve ekipmanımızı yeni binamıza taşıdık. Kesintiye uğramış çalışmaları yeniden ele almak, şahlandırmak inanın hiç de kolay değil. Tüm çalışmaları ile Çankırı’mıza 15 milyonluk yeni bir İtfaiye binası, yeni bir yatırım daha kazandırdık. Her şey zamanını bekler. Rabbim, bunu yapmayı da yine bize nasip etti.” dedi.

Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır hizmetlere devam

Devam eden projeleri hızla sona yaklaştırdıklarını söyleyen Esen, konuşmasında Cumhuriyetin 100. yılına da vurgu yaptı. Esen, Çankırı halkının öncelikli ihtiyaçlarını karşılayan ve şehri kent estetiği ile buluşturan çalışmaları kast ederek “Çankırı Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır hizmetleri halkımıza ve şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Açılış kurdelesini çocuklar ile birlikte kesen protokol, yeni itfaiye binasını gezdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER