banner198

Çerkeş’te devreye giren devlet aklı bu sefer vatandaşı yolda koymadı!

Çankırı'da D-100 karayolunun İstanbul istikametinde kar yağışı nedeniyle ulaşım aksayınca yolda kalanlar Çerkeş ilçesindeki kültür merkezine sığındı.

Çerkeş’te devreye giren devlet aklı bu sefer vatandaşı yolda koymadı!
banner145

Kardan kapanan D-100 kara yolunda mahsur kalanlar Çerkeş Kültür Merkezi'nde ağırlandı.

Çankırı'da D-100 karayolunun İstanbul istikametinde kar yağışı nedeniyle ulaşım aksayınca yol Çerkeş ilçe girişinde kesilerek yeni mağduriyetler yaşanmasının önüne geçildi. Devreye giren devlet aklı yolu tam vaktinde ulaşıma kapatarak kar nedeni ile yolda daha fazla aracın mahsur kalmasının önüne geçti.

Tıkanan yollarda soğuk hava ve tükenen yakıt sonrası oluşabilecek donma tehlikeleri de engellenmiş oldu. 

Çerkeş - Gerede D-100 (E-80) Karayolu karasında bulunan kemikli rampalarında, yoğun kar yağışından dolayı oluşan kazalar nedeniyle D-100 karayolu trafiğe kısmen kapandı. Çankırı'nın Çerkeş ilçesi mevkiinde İstanbul istikameti, polis tarafından araç kuyruğunun uzamaması için kapatılarak araç geçişleri durduruldu.

Çerkeş ilçesinde mahsur kalan sürücü ve yolcular için Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi vatandaşların konaklamaları için hizmete açıldı.  Çerkeş Kaymakamlığı ve Çerkeş Belediyesi gelen misafirlere yemek ve içecek ikramında bundu.

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya Kemikli rampalarında mahsur kalan vatandaşlar arasındaydı. Kaya, olay yerinden TV kanallarına canlı bağlanarak yaptığı açıklamalarda, Çerkeş – Gerede yolundaki yaşanan olumsuzlukları anlattı: "Burası Karadeniz’i ve Doğu’yu İstanbul’a bağlayan yol, muhatap bulamıyoruz."dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER