banner198

CHP Milletvekili Zeybek, ‘Baraj temeli nerede’ diye sordu?

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, 2017’de düzenlenen törenle temeli atılan ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapıldığının belirtildiğini aktardığı Devrez Barajı’nı bölgedeki tüm aramalarına rağmen bulamadıklarını söyledi.

CHP Milletvekili Zeybek, ‘Baraj temeli nerede’ diye sordu?
banner145

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu tarafından 2017 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirilen Devrez Barajının yapılacağı alana giden CHP milletvekilleri, ‘baraj temeli nerde’ diye sordu?

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, 2017’de düzenlenen törenle temeli atılan ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapıldığının belirtildiğini aktardığı Devrez Barajı’nı bölgedeki tüm aramalarına rağmen bulamadıklarını söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Zeybek, CHP’li milletvekilleri Hasan Baltacı ve Türabi Kayan ile birlikte CHP Çankırı Örgütü’nden bir heyetle, 17 Aralık 2017'de büyük bir törenle temeli atılan Devrez Barajı'nın durumunu yerinde görmek için önceki gün Çankırı'ya gittiklerini anlattı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde barajın yapıldığına dair bilgilerin bulunduğunu ifade eden Zeybek, ancak yolda gördükleri vatandaşlara barajın yerini sorduklarını, Çankırı'da barajın nerede olduğunu bilen bir kişiye rastlayamadıklarını söyledi.

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu tarafından temeli atıldığı Devrez Barajı'nın yapılacağı noktaya gittiklerini belirten CHP’li Zeybek, “Burada bulduğumuz sadece patlatılan kayalardan artan moloz yığınları. Ne bir şantiye çalışması, ne araç gereç ekipmanı, ne beton santrali! Bölgede yaşamını sürdüren çobanlarla konuştuk, köylülerle konuştuk, eski belediye başkanımıza sorduk, ilçe başkanımıza sorduk, kimse bir temele denk gelmemiş 3 senedir. Biz baraj inşaatının ne aşamada olduğunu görmeye gittik, kendimizi barajın temelini ararken bulduk” ifadelerini kullandı.

Zeybek, bu yerde temel aradıklarını ancak bulamadıklarını belirtti.

Veysel Eroğlu’na seslenen Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Sayın Veysel Eroğlu, 17 Aralık 2017'de büyük bir törenle milletvekili, bürokratlar ve binlerce insanla temelini attığınız Devrez Barajı'nın temelini biz aradık bulamadık? Siz bize bu barajın yerinin nerede olduğunu gösterebilir misiniz? Bugüne kadar bu baraj inşaatı dolayısıyla müteahhitlere yapılmış ödemelerdeki imalatların nereye yapıldığını bize gösterebilir misiniz? Yapmış olduğunuz bir temel atma töreninin sonrasında hiçbir imalatın yapılmamış olduğu Devrez Barajı'yla ilgili kamuoyunun karşısına çıkıp özür dilemeyi düşünüyor musunuz?"

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2020, 03:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
İzleyici
İzleyici - 4 yıl Önce

Bu vatan hainleri hdp ile iş birliğinde olanlar ne anlar icraatlerdan diyecektim ki baktım ki milletin vergilerin yani benim onun herkesin çıkarlarını araştırmak için İstanbul mv Çankırı ya gelmiş baraj aramış dağ başlarında helal olsun size eleştirileriniz gerçekçi olduğunu gösteriyorsunuz bakalım baraj nerden çıkacak

Bunda ne var ki
Bunda ne var ki - 4 yıl Önce

Çankırı sağlıktaki olayları neredeyse sağır sultan duydu fakat ne bir yetkili nede bir ak partili siyasiler adamlar biz en az iki yıl daha bu koltuklardayız diye nara atacak neredeyse neyseki seçim yakın belediye seçimlerinden bir ders alınmamış genel seçimlerde bu Sessiz sessiz bekleyen çoğunluk gereğini yapacaktır

Dursun koca
Dursun koca - 4 yıl Önce

Merak ettim baraj nerede birisi açıklarını acaba

dursun dinle
dursun dinle @Dursun koca - 4 yıl Önce

baraj yapmayı bilmeyenler nasıl işler yürür onuda bilmez sen bunlara fazla takılma yapılınca görürsünüz tarihi atın buraya yolları yapılaak ulasım gidiş geliş hareketleri belli olacak ondan sonra baraj olusumu başlayacak yapılacak bekle

SIRADAKİ HABER

banner304