banner198

Çivitcioğlu’ndan Çankırı’ya yakışmayan yolla ilgili açıklama!

Çankırı’da basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in sorularını yanıtladı.

Çivitcioğlu’ndan Çankırı’ya yakışmayan yolla ilgili açıklama!
banner145

Çankırı’da basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in sorularını yanıtladı.

Şeker, Çankırı’nın ana giriş yolu olan Korgun yolunun sathi kaplama olmasına ve özellikle yaz aylarında ziftin erimesiyle oluşan tehlikeli duruma dikkat çekti. Bir şehir girişine yakışmayan bu durumu eleştiren Şeker’e cevap veren Çivitcioğlu, “Korgun yolundaki sathi kaplamadan bahsediyorsunuz. Doğru, aynen katılıyorum.  Bayburt grup, Kesecik’ten itibaren yolu Çankırı’ya kadar getirerek sıcak asfalt yapacaklar. Çankırı’dan itibaren de Aşağıpelitözü Germece yol dönüşüne kadar 6,5 kilometre daha sathi kaplama var. Orayı da bitirecekler. Çalışmaları yakinen takip ediyoruz.”dedi.

Çevreyolunun uzun yıllardır sürdüğüne dikkat çeken Şeker, Yapraklı ile süt fabrikası arasında yer alan kısımda dökülen asfaltın araç kullanımına açılmadan tekrar kazındığını ve bu çalışmaların bir türlü bitirilememesine dikkat çekti.

Bu konuyla ilgilide konuşan Çivitcioğlu, “Çevreyoluyla ilgili söyleyecek olursak kağan köprüsünün olduğu noktayı geçtikten sonra bir oturma var. Cipsli toprak olması, yağıştan dolayı erime ve çökmeler var. Bu konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürümüz dün Çankırı’daydı. Oraya bakıldı. Hemen köprünün bitiminden sonraki kısım kazılacak, altına kayalar dökülerek kapatılacak.  Ve orası tamamen süt fabrikasının oradan yapraklı yoluna en yakın zamanda bağlanacak. Dediğiniz kısımda asfaltlar söküldü. Çünkü zeminden kaynaklanan sıkıntıdan dolayı yine bir kabarmalar oldu.  En yakın zamanda başlıyorlar. Zannederim 11. aya kalmadan çalışmaları bitirmiş olacağız. Ve Yapraklı’dan Ilgaz, Çerkeş tarafına geçişle ilgili o yolu kullanıma açmış olacağız. Bununla beraber okula giderken okulun olduğu kavşak battı çıktı gibi kısım en kısa zamanda bitiriliyor. Oranın da viyadük çalışması yapılıyor. Ekipmanlar getirilmiş çalışmalar devam ediyor. Ve orayı düzleyerek Deyim yol ayrımın olduğu yere kadar çift şerit yapacağız. Sıcak asfaltla buluşturup vatandaşımızın hizmetine sunacağız.” ifadelerine yer verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2022, 10:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail sahin
İsmail sahin - 2 yıl Önce

kursunlu korgun yolu ne zaman tam olarak bitecek yillar oldu baslayali arada mutaid firmalari zamani uzatarak parayi götürüyor

Ekrem çelik
Ekrem çelik - 1 yıl Önce

Korgun kursunlu yolu 2023 e bitiyordu hayırdır ne iş

SIRADAKİ HABER