banner198

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde ÇAKÜ Modelini önerdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında eğitimin yüz yüze ve online şekilde verilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde ÇAKÜ Modelini önerdi!
banner145

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında eğitimin yüz yüze ve online şekilde verilmesini istedi. Erdoğan’ın gündeme getirdiği model Türkiye’de ilk defa Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı tarafından güdeme getirilmiş ve 2020-2021 güz döneminde uygulamaya konulacağı duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, " Yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Buranın altını çiziyorum, ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatlarının aksamadan devam etmesi tek gayemizdir.” diye konuştu.

Bilim Kurulunun YÖK’e üniversitelerin uzaktan eğitim vermesi yönünde aldığı tavsiye kararı sonrasında ÇAKÜ Rektörü Ayrancı’nın ortaya çıkarttığı yüz yüze ve online eğitim modeli tehlikeye girmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrasında gözler Çankırı İl Hıfzıssıhha kuruluna çevrildi.

Çankırı Postası Haber Merkezimizin edindiği bilgilere göre, Rektör Ayrancı’nın Çankırı İl Hıfzıssıhha kuruluna geçtiğimiz hafta cuma günü resmi yazı gönderdiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığının online eğitim hakkındaki görüşünün büyük iller için doğru karar olduğunu, ancak Çankırı gibi küçük iller için farklı değerlendirme yapılması gerektiğinin ifade edildiği öğrenildi. Söz konusu resmi yazıda üniversitenin gerekli bütün tedbirleri aldığını, sınıfların %20’lik doluluk oranına göre eğitim vermeye hazır olduğu belirtildi. Çankırı gibi şehirlerde değerlendirme yapılırken daha titiz davranılması istenirken, geri telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekildi. Söz konusu yazıda başta özel yurtlar olmak üzere; ulaşım, servis, iktisadi işletmelerde çalışan personelin işsiz kalması gibi geri dönülmesi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı ifade ediliyor.

Öte yandan gözler bugün öğleden sonra toplanması beklenen İl Hıfzıssıhha Kurulunun alacağı kararlara çevrildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER