banner198

Darbecilikle suçlandı, 459 gün hapis yattı ve beraat etti!

FETÖ’nün darbe davasında beraat eden eski Binbaşı Kadir Aluç, yaşadıklarını Çankırı Postasına anlattı. 459 gün hapis yatan Aluç, “Hain darbenin düşüncesi içerisinde dahi olmadık. Bu süreçte ailecek çok mağdur olduk “dedi.

Darbecilikle suçlandı, 459 gün hapis yattı ve beraat etti!
banner145

FETÖ’nün darbe davasında beraat eden eski Binbaşı Kadir Aluç, Çankırı Postasına konuştu. 459 gün hapis yatan Aluç, “Hain darbenin düşüncesi içerisinde dahi olmadık. Bu süreçte ailecek çok mağdur olduk “dedi.

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından yargılanarak beraat eden Çankırılı eski Yarbay Ramazan Kayacı ile birlikte aynı davada yargılanan eski Binbaşı Kadir Aluç’un da Çankırılı olduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz hain darbe girişimini ardından 459 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan, ardından geçtiğimiz hafta Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde ki karar duruşmasında beraat eden Kadir Aluç, Çankırı Postasına düşüncelerini aktardı.

Fotoğrafta eski Yarbay Ramazan Kayacı ve eski Binbaşı Kadir Aluç eşleri ile bir arada görülüyor.

Hain darbenin düşüncesi içerisinde dahi olmadık! -

Çankırı Merkez ayan köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu söyleyen Aluç, “Biz Ramazan Kayacı ile birlikte Erzurum 109. Topçu Alay Komutanlığı da personel kısım amiri olarak çalışırken maalesef bu hain darbe girişimi gerçekleşti. Biz hiçbir zaman içinde yanında veya düşüncesi içerisinde dahi olmadık. Şükürler olsun ki her daim devletimizin milletimizin emrinde kaldık.” dedi

Ailecek mağdur olduk -

Yaşanan süreç boyunca sadece kendisi değil ailesinin de büyük sıkıntılar çektiğini aktaran Aluç, “Maalesef benimle birlikte ailemde çok mağdur edildi. Eşimde bu nedenle çalıştığı özel şirketteki işinden atıldı. 459 gün tutuklu kaldım. Nihayet alnımızın akıyla temizlenerek bu aşamaya geldik. Bu duruma gelmemizde başta hayat arkadaşım biricik eşim Remziye Aluç ve çok kıymetli hemşerim Nazife Kayacı başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimizin bizlere verdiği maddi, manevi destkleri ve dualarıyla yanımızda olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. “ifadelerini kullandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER