banner198

DP Çankırı Belediye Başkan Adayı Özcan'dan belediye işçilerine 40 bin lira maaş vaadi!

Demokrat Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Umut Özcan, seçildiği takdirde Çankırı Belediyesi’nde çalışan işçilere 40.000 TL taban aylık vereceğini ve bu vaadini ilk ay gerçekleştiremezse istifa edeceğini söyledi.

DP Çankırı Belediye Başkan Adayı Özcan'dan belediye işçilerine 40 bin lira maaş vaadi!
banner145

Demokrat Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Umut Özcan, seçildiği takdirde Çankırı Belediyesi’nde çalışan işçilere 40.000 TL taban aylık vereceğini ve bu vaadini ilk ay gerçekleştiremezse istifa edeceğini söyledi. Özcan Çankırı’ya 25 bin kişilik öğrenci yurdu ve 5 bin konut yapacakları vaadinde bulundu.

Daha önce İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı olarak Çankırı Postası canlı yayınına katılan İş İnsanı Umut Özcan bu kez canlı yayına Demokrat Parti Çankırı Belediye Başkanı Adayı olarak katıldı.

İYİ Parti bana sahip çıkmadı -

Programda ilk olarak kamuoyunun en çok merak ettiği konu olan İYİ Parti’den istifa edip Demokrat Parti adayı olduğuna açıklık getiren Umut Özcan, “ Bu kararı almamda ki en önemli neden İYİ Parti tarafından aday adaylığım sürecinde şahsıma yeteri kadar sahip çıkılmadığını düşünmemdir. Şöyle ki, partinin iletişim kanalları ve sosyal medya hesaplarında bir belediye meclis üyesi aday adayının bile tüm başvuru ve açıklamaları paylaşılırken benimle ilgili hiçbir paylaşım ve duyuru etkileşim yapılmadı. Hatta sizin yayınınızda yaptığımız iki saatlik canlı yayında bahsettiğim çok önemli konularla ilgili dahi tek satır yer almadı. Bu da benim için dönüm noktası oldu. Demokrat Parti’de ise en üst seviyede sahiplenildim. Parti rozetim Genel Başkanımız tarafından takıldı adaylığım Sayın Genel Başkanımız tarafından duyuruldu. İl Başkanımız hep yanımdaydı ve hep yanımda. Tüm bu sebeplerden dolayı biz Çankırı’ya hizmet etmeye Demokrat Parti çatısı altında devam etmeye karar verdik. Durum budur.”  dedi.

Çankırı Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 40.000 TL olacak -

Program moderatörü Turan Harmancı’nın dün Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen Çankırı Belediyesi işçilerine %79 artış yaptı ve en düşük işçi maaşı 25.000 TL oldu. Siz bu rakamı yeterli görüyor musunuz? Şeklindeki sorusuna Umut Özcan, “ Ben açlık sınırının altında ve günümüz ekonomik şartlarında bu rakamı yeterli görmüyorum. Ben seçilirsem buradan söz veriyorum ilk aydan itibaren bu rakamı en düşük işçi maaşı 40.000 TL olacak şekilde güncelleyeceğim ve ilk ay yapamazsam istifa edeceğim.”  Şeklinde çarpıcı bir cevap verdi.

Belediye olarak Çankırı’ya 25.000 kişilik öğrenci yurdu ve 5.000 sosyal konut yapacağız

Çankırı’nın en büyük sorununun yüksek konut fiyatları ve önlenemeyen ev kiraları olduğuna vurgu yapan Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Umut Özcan, bu sorunu 5 yıllık dönemde çözüme kavuşturmak için Çankırı’ya TOKİ marifetiyle yapılacak konutlar dışında Çankırı Belediyesi olarak üniversite öğrencileri için 25.000 kişilik yurtlar, dar gelirli vatandaşlar için ise 5.000 adet sosyal konut yapacaklarını söyledi.

Özcan, “ Belediye olarak yapacağımız bu yurtlarda öğrencilerimizi kar amacı gütmeden cüzi ücretlerle barındırırken, sosyal konutlarımızı da dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabileceği şekilde ödeme planı sunacağız. Hem TOKİ’nin yapacağı konutlar hem bizim bu projelerimizle ben inanıyorum ki hem konut fiyatları hem kiralar belli bir seviyeye inecek ve orada kalacaktır.” İfadelerini kullandı.

Problem tespit destek ekiplerimiz vatandaşın ayağına giderek sorunlarını dinleyecek

Programda seçildiği takdirde yapacağı vatandaş odaklı projelere önem vereceklerinin altını çizen Umut Özcan, bunlardan en önemlilerden birinin “Problem Tespit Destek Ekipleri” olacağını söyledi.

Özcan, “ Bu sistem şöyle isteyecek. İletişim kanalları yada bizzat gelerek bize ulaşan vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde görmek, tespit etmek ve çözmek için ekibimiz bizzat gidecek, görecek, raporunu düzenleyecek ve hangi birimimizi ilgilendiriyorsa o birime iletecek ve çözümü içinde takibini yapacak. Yani hızlı ve gerçekçi çözümler üreteceğiz vatandaşlarımızın sorunlarına. Hemşerilerimiz günlerce sorunlarının çözümü için belediye kapısında beklemeyecek.” dedi.

Umut Özcan Demokrat Parti Belediyeciliğinde ayrıca, öğrencilerin ve dezavantajlı vatandaşların durumlarını belgelendirdikleri takdirde içme suyunu %30 daha ucuz kullanacaklarını ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara  kullanım şartlarını kart sahiplerinin belirleyeceği “ÇANKIRI KART” vereceklerini de söyledi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2024, 12:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çankırılı
Çankırılı - 4 ay Önce

Sağlam bi partiden aday olup bu vaadi versen kesin başkan olursun. Çünkü çankırı da başkanı işçi belirler. 1000 tane işçi var her biri 4kişiye müdehale edebilir ve bu sayı 4 bin ı bulur. Şimdi ismail hakkı esen de işçilerin peşinde dolaşıyor ama çok zor anladıgım kadarıyla işçiler kafalarından silmişler esen i

SIRADAKİ HABER