banner198

Faik Özcan’dan Güldürcek suyu açıklaması! Vatandaşımız sudan şikayetçi

Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, Güldürcek içme suyundan vatandaşların şikâyetçi olduklarını söyleyerek “Güldürcekten bağımsız hale gelmeye çalışıyoruz” dedi.

Faik Özcan’dan Güldürcek suyu açıklaması! Vatandaşımız sudan şikayetçi
banner145

Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, Güldürcek içme suyundan vatandaşların şikâyetçi olduklarını söyleyerek “Güldürcek’ten bağımsız hale gelmeye çalışıyoruz” dedi.

Çankırı Postası ve Radyo Neşe “Gündem Özel” ortak canlı yayınında Ercan Şeker ve Turan Harmancı’nın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Faik Özcan, Güldürcek içme suyundan vatandaşların şikâyetçi olduklarını söyleyerek Güldürcek’ten bağımsız hale gelmeye çalıştıklarını vurguladı.

Gündem Özel Programında göreve geldiği 2 yıllık dönemi değerlendiren Faik Özcan, suyla ilgili çalışmalarına dikkat çekti. Eski su kaynaklarını aktive etmeye başladıklarını belirten Başkan Özcan, “Şabanözü mahalleler birleşmeden önce kendi kendine yetebilen su kaynağı vardı. Tabi Şabanözü o yıllarda 2- 3 nüfustaydı, şimdi 9 bin nüfusuna yaklaştık. Karakaya mevkiinde bulunan su kuyusunu aktive ettik. Ve yaklaşık 2 kilometrelik bir hatla depomuza su bağlantısı gerçekleştirdik. Sistemlerini, motorlarını, panolarını tamamen yeniledik. Düğmeye basılacak şekilde hazır şekilde bekliyor. Çünkü Güldürcek’ten alıyoruz suyumuzu. Karaözü deresi denen mevkiden 2 km mesafeden ana depoya su bağlantısı gerçekleştirdik. O cazibeyle gelen bir su olduğu için sürekli depomuza akmakta.”diye konuştu.

Açıklamasına devam eden Başkan Özcan, “Ekstra bir çalışma başlattık. Karaören mahallesinde bizim depolarımızı kurtaracak kot seviyesin de su ölçümleri yaptırdık. Onla ilgilide yakın zamanda bir hat daha çekeceğiz depolarımıza. Hem Karaören’i hem Şabanözü’nü besleyecek bir su bulmaya hedefliyoruz. Sonrasında Güldürecek’ten tamamen bağımsız hale gelmeye çalışıyoruz. Çünkü Güldürcek’te ki sudan vatandaşlarımız tamamen şikâyetçi. Güldürcek’te ki sudan Çankırı da nasıl şikâyetçiyseniz, bizde burada şikâyetçiyiz “ifadelerine yer verdi.

Su konusunda kendi kaynaklarını aktivite ederek, kendi öz kaynaklarıyla kendine yeten bir ilçe olmayı hedeflediklerinin altını çizen Özcan, “ Güldürcek’ten gelen suyu kullanmak istenmiyoruz. Bizim su kaynaklarımız aslında yeterli ama depolarına bağlantıları yapılmamış.  Şabanözü halkı, Gürpınar, Gümerdiğin ve Karaören halkı şundan emin olsun, Şabanözü Belediyesi bu anlamda onların mağduriyet yaşamaması anlamında bütün hazırlıklarını yapıyor.” dedi.

Başkan Özcan, Karaören ve Gümerdiğin mahallelerinin içme suyu hattını İller Bankası SUKAP kapsamında tamamlayacakları müjdesini verdi.  Proje çalışmasının bittiğini, 2021 yılında ihalesi gerçekleşip 2022 yılında hatların tamamını depoları ile yapacaklarını anlattı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2021, 14:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
SU GELİR GÜLDÜR GÜLDÜR
SU GELİR GÜLDÜR GÜLDÜR - 3 yıl Önce

10 YILDIR GÜLDÜR GÜLDÜR İDİ SON 2 YILDAMI BEGENMİYORSUNUZ HAYRET TÜÜÜÜÜ NE TESADÜF KİM VERMİŞ SİZE BEĞENMEDİĞİNİZ SUYU YAHUU.SU GELİR GÜLDÜR GÜLDÜR.

SIRADAKİ HABER