banner198

İnfaz Memurlarının Durumu Ne Olacak?

Boşaltılan Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çalışan yaklaşık 160 personelin akıbeti netlik kazanmadı.

İnfaz Memurlarının Durumu Ne Olacak?
banner145

Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu binası, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan incelemede, depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi üzerine geçtiğimiz günlerde boşaltıldı.

Yaşanan gelişmeler ile birlikte cezaevinde bulunan yaklaşık 830 dolayındaki tutuklu başta Bolu/Gerede L Tipi Cezaevi olmak üzere Kırşehir, Samsun ve Kayseri cezaevlerine nakledildi.

Peki İdari Ve İnfaz Memurlarının Durumu Ne Olacak?

Depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi üzerine Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular 2 gün içerisinde başka Ceza İnfaz Kurumlarına nakil edildi. Yaşanan bu olaylar neticesinde kurumda çalışan yaklaşık 160 personelin akıbeti konusunda net bir bilgi verilmedi.

Çankırı Merkezde başka Ceza İnfaz Kurumu bulunmamasıyla beraber, personelin büyük bir kısmının Çankırılı olması, eşlerinin Çankırı’daki bazı kurumlarda sabit kadro pozisyonunda çalışmaları ve personel çocuklarının eğitim öğretiminin devam etmesi, mevcut ekonomik şartlarda göz önüne alındığında birçok mağduriyeti de beraberinde getireceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Personelin, farklı illerde zorunlu olarak görevlendirmeler yerine, kamu kaynaklarının da verimli olarak kullanılması adına birkaç ay içerisinde tamamlanacak olan Orta Açık Ceza İnfaz Kurumunda görevlendirilmek istedikleri de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2023, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER