banner198

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Çankırı’da Halkla buluşuyor

Ombudsman Şeref Malkoç, vatandaşın hak arama kültürünün yaygınlaştırılması ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını yerinde dinlemek için 1 Haziran 2023 tarihinde Çankırılılarla buluşuyor.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Çankırı’da Halkla buluşuyor
banner145

Ombudsman Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri Çankırı’da halkla bir araya gelerek görüş alışverişinden bulunacaklar.

Ombudsman Şeref Malkoç, vatandaşın hak arama kültürünün yaygınlaştırılması ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını yerinde dinlemek için 1 Haziran 2023 tarihinde saat 10.30'da Çankırı Valiliği Sosyal Tesisleri Toplantı Salonundan Çankırılılarla buluşuyor.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve heyeti; vali, belediye başkanı, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya gelecektir.

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman), Halkın Ücretsiz Avukatıdır

Kamu Denetçiliği Kurumu, Devletle Millet Arasında Uzlaşma Kurumudur

KDK, İdare İle Vatandaş Arasında Barış Köprüsüdür

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) dünyada bilinen adıyla Ombudsmanlık Kurumu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı bir denetim mekanizmasıdır.

Kamu Denetçiliği Kurumu, kamu kurumları ile vatandaş arasındaki sorunları çözüme kavuşturan Türkiye’nin en önemli hak arama ve arabulucu kurumlarından biridir.

KDK, hakemlik ve arabuluculuk yapan, vatandaşa idare karşısında rehberlik ederek idareye de yol gösteren bir kurumdur.

Kurumun amacı vatandaşların hak arama kültürünü yaygınlaştırmak, kamunun hizmet standartlarını yükseltmek, idarelerde iyi yönetimin oluşmasında idareye yol göstermek ve kamuda şeffaflığı sağlamaktır.

KDK’ya vatandaşlar, çocuklar, engelliler gibi toplumdaki hassas gruplar, ülkemizde geçici olarak ikamet edenler, turistler, dernek ve şirket gibi tüzel kişiler, kısacası menfaati idare tarafından ihlal edilen herkes başvurabilir.

KDK’ya Başvurular Kolay Yapılmaktadır

Vatandaşlar, kuruma www.ombudsman.gov.tr internet sitesi üzerinden, kuruma gelerek veya mektup yazarak kolayca başvurabilmektedirler. Başvurular ücretsizdir, başvuru parası, harç ve pul parası alınmamaktadır. KDK’ya başvuru yapıldıktan sonra en kısa sürede karar verilmektedir.

Çankırılılar Hakkını KDK’da Aradı

Çankırı ilinden hak arama kurumu olan Kamu Denetçiliği Kurumuna 1068 başvuru geldi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2023, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER