banner198

Karaelmas Ekspresi tren seferleri başlıyor!

Karaelmas Ekspresi ilk etapta Ankara-Çankırı-Karabük-Ankara arasında seferlerine başlıyor.

Karaelmas Ekspresi tren seferleri başlıyor!
banner145

Nostalji tutkunlarının özlemle beklediği demiryolu ile yolcu taşımacılığı yeniden başlıyor. Karaelmas Ekspresi ilk etapta Ankara-Çankırı-Karabük-Ankara arasında sefer gerçekleştirecek.

TCDD Çankırı GAR Müdürlüğünden gönderilen programa göre; Ankara- Çankırı arası 3 saat 17 dakikada kat edilecek.  Kalecik ve Tüney’de iki noktada duracak olan yolcu treni haftanın 2 günü Karabük yönüne, haftanın 2 günün Ankara yönüne seferler gerçekleştirecek. 

Karaelmas Ekspresi'nin sefer gün ve saatleri belli oldu.

Ankara, Karabük arasında Çarşamba ve Cumartesi; Karabük, Ankara arasında ise Perşembe ve Pazar günleri sefer yapacak. Tren ilk olarak 15 Aralık Çarşamba günü Ankara garından sabah 08.20'de hareket ederek, 10.08’da Kalecik İstasyonuna, 11.37’da Çankırı tren garına varacak.  Çankırı’dan 11.50’de hareket edecek olan tren 11.33’de Çerkeş istasyonundan duracak. Çerkeş’ten 13.37’de ayrılacak olan tren, hiçbir istasyonda durmayarak Karabük garına 15.17'de ulaşacak. Karaelmas ekspresinin bu duraklar haricinde Çankırı sınırlarında sadece Tüney istasyonunda 3 dakikalık duruş yapacağı bildirildi.

Karabük'ten Ankara’ya ise kalkış 16 Aralık Perşembe günü 14.30’da gerçekleşecek. Çerkeş; 16.12, Çankırı: 18.03, Kalecik: 19.40 ve Ankara garına saat 21.39'da ulaşacak.

Karaelmas Ekspresinin son 12 yıllık süreci!..

TCDD Genel Müdürlüğü'nün, verimsiz işlediği ve işletildikleri parkurlarda yol çalışmalarının yapılacak olması nedeniyle seferlerine son verdiği 7 trenden biri olan Ankara ve Zonguldak arasında haftada üç kez sefer düzenleyen Karaelmas Ekspresi, 1 Ocak 2010'dan tarihinden itibaren seferlerini durdurmuştu.

12 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile seferlerin yeniden başlayacağı duyurulmuştu.

Kararnameye gör; kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında 7 yüksek hızlı tren (YHT) hattı ile 18 ana hat ve 36 bölgesel hatta yolcu taşımacılığı hizmeti sunulacak. Kararnamede Ankara-Zonguldak demiryolu hattını da kapsıyordu. Ancak pandemi salgını nedeniyle seferler başlamadan ertelenmişti.

TCDD’nin seferleri kaldırdığını duyurmasının ardından kamuoyun da tartışma alevlenmiş ve bu konuda Çankırı Postası'nda çeşitli haber ve yorumlar kaleme alınmıştı. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Ankara-Zonguldak hattında yolcu taşıyan ve 1 ay önce yol bakım çalışmaları ve yolcu verimsizliği gerekçe gösterilerek seferden kaldırıldığı duyurulan Karaelmas Ekspresi seferlerine Çankırı-Zonguldak hattında bölgesel olarak devam etmişti. Ancak bölgesel seferler de bir süre sonra sona erdirilmişti.

Cumhuriyetin ilk yıllarında önemli bir ulaşım hamlesi olan Irmak-Filyos Demiryolu hattı, 1935 yılında faaliyete girerek yılarca yük ve yolcu taşımacılığında kullanılmıştı. 2014 yılında yerini Zonguldak – Filyos Bölgesel Treni'ne bırakan demiryollunda ulaşım alt yapısı kuvvetlendirilerek yeniden devreye sokuluyor.   Kömüre giden demiryolu olarak bilenen hattın devreye girmesi ile birlikte Zonguldak-Karabük, Çankırı ve Ankara illeri yolcu taşımacılığı ağı ile tekrar bağlanmış olacak.

2014 yılında yerini Zonguldak - Karabük Bölgesel Treni'ne bırakmıştı. Günümüzde hat daha çok yük taşımacılığı için kullanılıyor.

Tren seferlerinin iptal edilmesi, en fazla tren yolculuğunu sevenleri üzmüştü. Haftanın 3 günü 24'er saat arayla karşılıklı olarak işleyen Zonguldak- Ankara arasındaki seferlerde yolcu talebi neredeyse sıfır noktaya kadar inmişti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2021, 12:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fakir
Fakir - 2 yıl Önce

başlamaz inanmayın alavere dalavere

Benim Lan
Benim Lan - 2 yıl Önce

milletvekilleri bozuntularinin marifeti bunlar se....r ne yaptınız cebinizi iyice dolmuştur vatanına şehrine faydası olmayan ylkar

Alper yıldız
Alper yıldız - 2 yıl Önce

Tren teknolojisi çok gelişti abi Fransadaki trenler ile Türkiyedekiler arasında 40 yıllık fark var. Bizimkiler eski teknoloji. Japonyayı çini söylemiyorum bile

Münevver HARMANCI  Cankiri
Münevver HARMANCI Cankiri - 2 yıl Önce

Çankırımiz icjn hayırlı ugurlu olsun inşAllah

Düşünce
Düşünce - 6 ay Önce

Nostalji tutkunlari diye soze baslamissiniz tren ulasimi dunyanin en yaygin ve önemli ulasim hattidir. Aslında gelismemis olması devletin zaifiyeti insanlarin da maduriyeti tren gelismis olsa 30,40,50 tl gibi rakamlada aylık abonelik 800, 1000tl gibi fiyatlara tasinir olsa 45 dk 1 saatlik bir ulasim île günü birlik git gellerle ankarada calisma isdihdami olabilir buda gücü engellemis olur

SIRADAKİ HABER