banner198

Kucaklama Taşı Alt Geçit Projesi'nde ilk kazma vuruldu!

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Kucaklama Taşı bölgesindeki trafiği rahatlatmak ve alternatif geçişler oluşturmak için harekete geçti.

Kucaklama Taşı Alt Geçit Projesi'nde ilk kazma vuruldu!
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Kucaklama Taşı bölgesindeki trafiği rahatlatmak ve alternatif geçişler oluşturmak için harekete geçti. Belediye ekipleri, Kucaklama Taşı Alt Geçit Projesi için ilk kazmayı vurdu.

Çankırı’nın en işlek alanlarından Atatürk Bulvarı’nı Fuar Yolu’na bağlayan kavşak, alt geçit projesi ile buluşturularak bölge trafiğindeki sıkışıklığı giderecek önemli bir ulaşım projesine imza atacak. Araç geçişlerini hızlandırarak trafiği akıcı hale getirecek proje için ÇASKİ, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, çalışmalara başladı. Proje kapsamında; Park ve Bahçeler Müdürlüğü güzergâhta bulunan orta refüjdeki bitki ve ağaçları uygun alanlara taşırken ÇASKİ ekipleri ise alanda bulunan alt yapı hatlarını deplase etmeye başladı. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de bordür, parke ve kaldırım taşı sökümü, orta refüj bariyerlerini ve aydınlatma direklerini kaldırma çalışmalarını yürütüyor. Atatürk Bulvarı Fuar Yolu’na alt geçit ile kesintisiz olarak bağlanırken Büyük Otel’den Yapraklı Yolu güzergâhına ise üst yoldan trafik akışı sağlayacak. 10 metre genişliğinde 350 metre uzunluğundaki alt geçidin üstüne ise modern dönel kavşak yapılacak. Yaklaşık 46 milyon TL’ye mâl olacak projenin yapım süresi ise 120 gün içerisinde tamamlanacak. Bölgenin en önemli sembollerinden Kucaklama Taşı ise korunarak uygun bir alana taşınacak.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Alt geçit projemiz için düğmeye bastık. Ekiplerimiz proje için sahaya indi. Konforlu bir ulaşım imkânı sağlayacak projemiz kapsamında 120 günlük süreçte vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı esnaf kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın hoşgörüsüne sığınıyoruz. Kucaklama Taşı Alt Geçit Projemiz de Çankırı’nın uzun yıllar sonrasını düşünerek attığımız bir adımın sonucudur.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022, 12:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
İSMAİL EREN KOCAMAN
İSMAİL EREN KOCAMAN - 2 yıl Önce

Çok güzel olmuş

Mehmet dogan
Mehmet dogan - 2 yıl Önce

Helal olsun başkanım halka hizmet hakka hizmettir mükemmel bir projeye daha imza atıyorsunuz Allah yar ve yardımcınız olsun kolay gelsin

MUSTAFA YOLCU
MUSTAFA YOLCU - 2 yıl Önce

HAYIRLI OLSUN, KOLAY GELSİN, İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA ŞEHİR MERKEZİNDE "ALTI OTOPARK ÜSTÜ MEYDAN" PROJESİ DE HAYATA GEÇER.

SIRADAKİ HABER

banner304