banner198

Kurşunlu-Korgun yolu ne zaman tamamlanacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi…

Çankırı’da günü birlik inceleme ve ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurşunlu-Korgun Şantiyesini ziyaret ederek; yetkililerden brifing aldı.

Kurşunlu-Korgun yolu ne zaman tamamlanacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi…
banner145

Kurşunlu-Korgun yolu ne zaman tamamlanacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi…

Çankırı’da günü birlik inceleme ve ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurşunlu-Korgun Şantiyesini ziyaret ederek; yetkililerden brifing aldı. Basına açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Kurşunlu -Korgun karayolunun Çankırı'yı İstanbul'a 40 kilometre daha yakınlaştıracağını belirterek; projenin 2022 yılında tamamlanacağın ifade etti.

Bugüne dek Çankırı'nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 4 milyar 600 milyon liraya yakın yatırım yaptıklarını açıklayan Karaismailoğlu, “ Çankırı’nın bölünmüş yol uzunluğunu 12 kattan fazla artırarak 236 kilometreye çıkardık. Değerli arkadaşlar şu an incelemelerde bulunduğumuz 29 kilometrelik Kurşunlu - Korgun yol projesi kapsamında, 109 metrelik 4 adet tek köprü yer almaktadır. Proje bedeli 220 milyon olan bu yol yapımında 9 kilometrelik bütün sıcak kaplamalı tek yönle birlikte uzunluğu 60 metre olan 2 adet köprü tamamladık. Kurşunlu - Korgun yolunun 2022 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yol sayesinde merkez ilçe dâhil toplam 12 ilçenin 9 tanesine doğrudan İstanbul - Ankara istikametine Çankırı üzerinden birbirine 40 kilometre daha yakınlaştıracağız.” dedi.

Yol 2 kilometre daha kısalacak –

Açıklamasına devam eden Karaismailoğlu, “Korgun - Kurşunlu yolumuzun hizmete girmesiyle bir yılda yakıttan yaklaşık 1.4 milyon lira, zamandan 3.3 milyon lira olmak üzere toplamda 4.7 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Bunun yanında ayrıca 561 ton karbondioksit salınımının önüne geçmiş olacağız. Proje tamamlandığında mevcut yol 2 kilometre daha kısalacak ve daha güvenli ve konforlu bir ulaşım temin edilecektir. Her zaman söylediğimiz gibi bizim hizmet anlayışımız da; doğu- batı, kuzey- güney, köy - şehir ayrımımız yoktur.  Batıya ne yapıyorsak doğuya, kuzeye ne yapıyorsak güneye aynı gayretle hizmet götürüyoruz.  Her projemiz birbirinden önemli stratejiktir. Huzurlarınızdan ayrılırken Kurşunlu yolu ile birlikte alın teri döken arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum sağ olun var olun İyi çalışmalar diliyoruz. “şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2021, 03:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER