banner198

Memur SEN Temsilcisi Dönmez'den valilik genelgesine tokat gibi cevap!

Çankırı Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde kurumlara gönderilen erkek memurların sakalıyla ilgili kılık kıyafet yönetmeliği uymamasının disiplin suçu içerdiği hatırlatmasına Memur - SEN Çankırı Temsilciliğinden tokat gibi cevap geldi.

Memur SEN Temsilcisi Dönmez'den valilik genelgesine tokat gibi cevap!
banner145

Çankırı Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde kurumlara gönderilen erkek memurların sakalıyla ilgili kılık kıyafet yönetmeliği uymamasının disiplin suçu içerdiği hatırlatmasına Memur - SEN Çankırı Temsilciliğinden tokat gibi cevap geldi.

Kamuda kılık kıyafet serbestliği için Memur-Sen tarafından başlatılan sivil itaatsizlik eylemine karşı Çankırı Valiliği bir genelge yayımladı. Vali adına Vali Yardımcısı Şahin Bayhan imzasıyla 24 Mart 2022'te kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgede, 25 Ekim 1982 tarihinde yürürlüğe giren Çalışan Personelin Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne atıfta bulunularak, kamu çalışanlarının kıyafetlerine dikkat çekilmişti. Genelgede bir vatandaşın dilekçesine dayandırılarak ictihat gibi bir açıklama yapılmış ve sivil itaatsizliğin süresiz olamayacağı, kılık kıyafet yönetmeliğine uymamanın disiplin suçu olduğunun altı çizilmişti.

Söz konusu genelgeye ilişkin sert bir tepki açıklamasında bulunan Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi Ahmet Dönmez, “Türkiye’de millet iradesi darbe ve muhtıralarla defalarca ipotek altına alınmak istenmiştir. Bu darbeci zihniyet ülkede sivil iradenin gelişmesini, kamu kurumlarının millete hizmet etmekten alıkonulmasını, ülkenin birçok anlamda geride kalmasını, ekonomik çöküntü, sosyal çalkantı oluşturarak küreselcilere fırsatlar oluşturulmasını birçok defa denemiştir. “ ifadelerini kullandı.

Dönmez, darbe yönetmeliğinin yeniden gündeme sokulma çabalarının sendikanın yoğun diplomasi trafiği ve Vali Abdullah Ayaz’ın sağduyulu yaklaşımı ile amacına ulaşamadığı açıklamasında bulundu.

Dönmez açıklamasında şunları kaydetti:

Türkiye’de millet iradesi darbe ve muhtıralarla defalarca ipotek altına alınmak istenmiştir. Bu darbeci zihniyet ülkede sivil iradenin gelişmesini, kamu kurumlarının millete hizmet etmekten alıkonulmasını, ülkenin birçok anlamda geride kalmasını, ekonomik çöküntü, sosyal çalkantı oluşturarak küreselcilere fırsatlar oluşturulmasını birçok defa denemiştir. Kaybettiği yıllardan, gördüğü zararlardan ibret alan, darbenin bir ülke için ne kadar büyük bir yıkım olduğunu gören, kendi iradesine sahip çıkan milletimiz, bu zihniyete geçit vermeyecektir. Artık darbelerin üstesinden gelen, darbecilerle hesaplaşan, darbe kalıntılarını temizleyen bir bilinçle geleceğe yürümektedir. Ancak maalesef ilimizde, 28 Şubat postmodern darbesinde rolü olan, darbe yapmak suçuyla adli makamlarca yargılanan İsmail Hakkı Karadayı isimli şahsın adı bir okula verilmişti. Bununla ilgili gerçekleri ifade etmiş, uygulamanın yanlış olduğunu defalarca dile getirmiştik.

Darbenin sıradanlaştırılmasını, darbecilerin normalleştirilmesini asla kabul etmediğimizi, sendika ve sivil toplum örgütleri olarak millet iradesinden başka güç tanımadığımızı, millet iradesiyle işbaşına gelenlerin dışında hiç kimseyi meşru görmediğimizi defalarca ortaya koyduk. Memur-Sen olarak, bu konuda ne gerekiyorsa yaptık. Bu bağlamda, Özgür ve Güçlü Ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen vatanımızda, darbe severlerin adının okullarda yaşatılmasının çok yanlış olduğunu, Türkiye demokrasi tarihinde bir leke olarak görülmesi gerektiğini yetkili makamlarla paylaşarak, eğitim yuvamızdan isminin kaldırılıp darbe severlere darbe savar olma talebimizi ilettik. Eğitim kurumuna, milletin değerleriyle barışık, manevi hasletleri yüksek, ömrü vatanına hizmetle geçmiş, örnek bir şahsiyetin adının verilmesinin beklentimiz olduğunu dile getirdik.

Bu haklı talebimiz ve çabalarımız Sayın Valimiz tarafından doğru ve anlamlı bulunmuş, darbeci şahsın adı eğitim kurumundan silinerek millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy isminin verilmesi uygun bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Ak Parti İl Başkanımıza, Bürokratlarımıza, bu davaya omuz veren Sivil Toplum Kuruluşlarımıza bu sağduyulu yaklaşımlarından ve tesis edilen adaleti tamamlayan davranışlarından dolayı Memur-Sen ailesi adına teşekkür ediyoruz.

Bu olumlu adımdan muzdarip olan, eski Türkiye özlemini her fırsatta reflekse dönüştüren ve son zamanlarda isimsiz dilekçelerle başka bir darbecinin darbe yaptığı dönemden kalma kılık ve kıyafet yönetmeliği şehrimizde hortlatılmış ve bütün kurumlara yazı gönderilmiştir. Bir taraftan darbe kalıntıları temizlenirken, diğer taraftan darbe yönetmeliğinin yeniden gündeme sokulma çabaları sendikamızın yoğun diplomasi trafiği ve Sayın Valimizin sağduyulu yaklaşımı ile amacına ulaşamamış durumdadır.

Memur-Sen olarak, 30 yıllık tarihimizde her zaman milletin kaderini kaderimiz bildik, eğitimin milletin manevi değerleriyle bezenmesi gerektiğini savunduk, eğitim kurumlarında kahramanlarımızın ve örnek şahsiyetlerin dışında kimsenin yerinin olmadığını ifade ettik. Darbeye ve darbecilere dün olduğu gibi, bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2022, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan ÖZDEMİr
Ramazan ÖZDEMİr - 2 yıl Önce

Mesai saatleri içinde bir kıyafet düzenlemesi şart çobon gibi ise gidiyorlar sakal desen uzatmış kim memur kim vatandaş belli değil disiplin otarite şart devlet daireleri çiftliğe dönmüş

Sağlıkçı
Sağlıkçı - 2 yıl Önce

Varol başkanım...

Vatansever
Vatansever - 2 yıl Önce

“””"”””””””@ çok şey anlatmıştır size Ahmet bey lütfen “””””””””!!!!!!!!bi kendinize bakın.....

Osman süren
Osman süren - 2 yıl Önce

Yüreğine sağlık başkanım. Bu kırıntılar şahlanışa geçen vatan sevdalısı insanlarımızın ayakları altında ezilip yok olacaklardır. Vesselam.

TUDİ
TUDİ - 2 yıl Önce

AHMET BAŞKANIM TU-Dİ'YE DİKKAT ET HAKKINDA HİÇ İYİ KONUŞMUYOR.NEY MİŞ EFENDİM MEMURSEN BAŞKANLIĞI BENİM HAKKIMDI DİYORMUŞ.

Kemal yildirim
Kemal yildirim - 2 yıl Önce

Oldu saç sakal karışsın.soytari gibi serseri gibi kiliklarla okula memurlar gitsin öyle mi..istifa et sendika başkanı..bir tertip nizam olsun yaa.bunun ne zararı var.

SIRADAKİ HABER