banner198

Nevzat Ayaz SBL Gençliği 19 Mayıs'ı İstanbul'da kutladı

Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri İstanbul'un tarihi güzelleiklerini görmek için istanbul ' a gittiler.

Nevzat Ayaz SBL Gençliği 19 Mayıs'ı İstanbul'da kutladı
banner145

Çankırı Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri 19 Mayıs Cuma günü  İstanbul gezisine öğretmenleri Canan Darçın, Murat Çakmak, Ceylan Yığın, Çağatay Altınkaya, Damla Gürsoy ve okul hemşiresi Esra Gümüş eşliğinde katıldılar.

10 ve 11. sınıf öğrencilerimizden oluşan 30 kişilik ekip, gezinin ilk günü Çamlıca Tepesi, Kız Kulesi, Pierre Loti, Üsküdar Sahili gezintisinin ardından Eyüp Sultan Türbesi`ni ziyaret etme imkanı buldu. Öğrenciler ekipçe yapılan boğaz turu ile eğlenceli vakit geçirdiler.

Gezinin son günü Panorama 1453 Tarih Müzesinde İstanbul'un Fethi'nin etkileyici gösterimini deneyimleme fırsatı bulan öğrenciler, Beyazıt Meydanı, Çemberlitaş, Sultanahmet Meydanı, Ayasofya Cami, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı, Eminönü, Tarihi Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı, Galata Kulesi ve İstanbul Üniversitesi'ni de ziyaret ettiler.

"İstanbul benim canım/Vatanım da vatanım" diyen Üstat Necip Fazıl'ın kabrini ziyaret etme imkanı da bulan gezi ekibi Fuat Sezgin İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesinde değerli Bilim İnsanı Fuat Sezgin hakkında öğretmenlerinden bilgi aldılar. Yahya Kemal'in "Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer" dizesinde dediği gibi İstanbul'u doya doya yaşayan öğrenciler güzel anılarla şehre veda ettiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2023, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER