banner198

Rektör Ayrancı TROYlaya dursun, onlar hala VİSA reklamı yapıyor!

Milli Ödeme sistemi TROYa geçen Çankırı Üniversitesi'nde, öğrenci kantini duvardaki VİSA reklamı şaşkınlığa yol açtı.

Rektör Ayrancı TROYlaya dursun, onlar hala VİSA reklamı yapıyor!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, ÇAKÜ’de Türkiye’nin Milli Ödeme Yöntemi ‘Troy’ ile ilk alışverişini İİBF Kantininde öğrencilere çay ısmarlayarak yaptı. Ancak alışveriş sırasında arka planda duvarda görülen VİSA ilanı “Bu ne biçim perhiz, bu ne biçim lahana turşusu?” atasözünü hatırlara getirdi.

Basın kuruluşlarına servis edilen fotoğraftaki ayrıntıyı haber merkezimiz fark etti. ÇAKÜ İktisadi İşletme Birimi Kantin İşletmesi tarafından çalıştırılan kantindeki duvar ilanında büyük harf ve puntolarla ‘VİSA’ yazarken ilanın devamında “2 TL altı kredi kartı çekilmemektedir” uyarısı yer alıyor.  Daha VİSA’nın bir kredi kartı olmadığını anlayamayan kantin yönetiminin TROY sistemine geçip,  anlayabilmesinin zaman alacağı görülüyor. TROY sistemi reklam edilmeye çalışılırken rektörün arka planında VİSA ilanın yer alması dikkat çeken başka bir absürt durum olarak kayıtlara geçti.

ÇAKÜ Rektörü Ayrancı geçtiğimiz ay üniversitede Türkiye’nin Milli Ödeme Yöntemi ‘Troy’a geçiş sürecini başlatmış, kendisi ve personelin bütün kredi ve banka kartlarının TROY ödeme sistemine geçirilmesi kampanyasına imza atmıştı.                                                        

İktisadi İşletme Birimi VİSA’da takılı kalmış -

Türkiye’nin Milli Ödeme Yöntemi Troy sistemine geçen üniversitenin öncelikle “VİSA - Master Card” gibi sistemlerin kredi kartı olmadığını personeline anlatması gerekiyor. Yoksa, Ayrancı’nın ruhunu anlayamayan yönetici ve personelle farklı bir bakış açısına ulaşmak oldukça zor görünüyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 02:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER