banner306
banner198

Rektör Çiftçi “Çalışan Gazeteciler Günü”nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında, Çankırı’daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektör Çiftçi “Çalışan Gazeteciler Günü”nde Basın Mensuplarıyla Buluştu
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında, Çankırı’daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Rektör Çiftçi ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Çiftçi ve Akademik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran da katılım sağladı.

Basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Rektör Çiftçi, basının toplumun doğru ve tarafsız haber almasında çok önemli bir misyona sahip olduğunu, basın emekçilerinin ise bu misyonun yerine getirilmesinde ortaya koydukları fedakârlığın takdire şayan olduğunu belirtti. Kahvaltı programında Rektör Çiftçi Üniversitenin yeni projeleri hakkında basına bilgi verdi, gündeme dair konuları değerlendirdi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarıyla yaklaşık altı ayda bir değerlendirme ve istişare toplantıları yaptıklarını ve bu toplantılarda ÇAKÜ’de devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgilendirmeler ve istişarelerde bulunduklarını dile getiren Rektör Çiftçi, programda yapmış olduğu konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Şimdiye kadar sizlerle yapmış olduğumuz bu istişare toplantılarında özellikle Üniversitemizin toplumla bütünleşmesi noktasında çok ciddi katkı sağladığınızı ifade etmek isterim.  Kamuoyunun yapmış olduğumuz işlerden haberdar olması ve kamuoyunun çalışmalarımız hakkındaki fikirlerinin bizlere iletilmesi hususunda basının önemli bir yeri bulunuyor. Sizler vasıtasıyla üniversitemizin faaliyetlerini pek çok farklı mecraya ulaştırabilmekteyiz. Bu anlamda stratejik planımızda da belirlemiş olduğumuz toplumsal katkı meselelerine en önemli desteği sizler sağlamaktasınız. Şimdiye kadar üniversitemize vermiş olduğunuz destekler nedeniyle de sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Rektör Çiftçi’ den Topluma Katkı Vurgusu

Üniversitelerin yaşadığı topluma her alanda katkı yapan kurumlar olduğunu, sadece eğitim ve öğretimde değil; aynı zamanda araştırma geliştirme, toplumsal katkı, girişimcilik, inovasyon ve dolayısıyla da insanla ilgili olan her şeyin üniversitelerin ilgi alanına girdiğini belirten Çiftçi,  Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak Türkiye ve dünya gündemini çok yakından takip ederek katkı sağlanabilecek her alanda çalışma yapmaya gayret ettiklerini, Çankırı'da Ceza İnfaz Kurumu’ndan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne, organize sanayi bölgelerinden kırsal kalkınma birimine kadar birçok kamu kurumunun taleplerini karşılamaya çalıştıklarını ifade etti. Rektör Çiftçi, kurumlara ihtiyaç duyulan konularda alanlarıyla ilgili uzmanlar yollayarak eğitim süreçlerini desteklemekten, paydaşlarla protokoller yapılması ve ortak projeler gerçekleştirilmesine değin topluma katkıyı geniş bir yelpazede sunmaya çalıştıklarını belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokoller gereği tarihi, kültürel ve bilimsel konularda birçok akademisyenin lise ve ortaokullarda bilgilendirmelerde bulunmalarını; seviye tespit sınavı simülasyonlarıyla öğrencilere gerçek sınav ortamını görme ve üniversiteyi tanıma imkanı sunulmasını bu meyanda anabileceğini ifade etti.

Yetkinlikleri ve Kabiliyetleri Belgelendiren Bir Üniversiteyiz

Rektör Çiftçi ÇAKÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarına geçen yıl alınan elektron mikroskobunu Çankırı’nın hizmetine sunduklarını, organize sanayi bölgesindeki çeşitli kuruluşların analiz taleplerini karşıladıklarını dile getirerek Çankırı Karatekin Üniversitesinin sadece belge veren bir üniversite değil, yetkinlikleri ve kabiliyetleri belgelendiren bir üniversite olduğunun altını çizdi.

ÇAKÜ’ye ve Çankırı’ya Yeni Sosyal Donatılar Kazandırmaya Devam Ediyoruz

İdari ve akademik personel ile öğrenciler için Rektörlük binasının yanındaki araziye bir çevre düzenlemesi yaptıklarını, Haziran ayında tamamlamayı planladıkları rekreasyon alanında çocuk parkından anaokuluna kadar pek çok sosyal alanın yer alacağını anlatan Çiftçi, Mühendislik Fakültesi inşaatının son sürat devam ettiğini, Sağlık Bilimleri Kampüsünün ihale sürecinin başladığını, kampüste yapılacak 700 kişilik Kongre ve Kültür Merkeziyle Çankırı'nın bu alandaki eksikliğinin de giderilmiş olacağını söyledi.

Ulaşılabilir Bir Üniversiteyiz

Çankırı Karatekin Üniversitesinin halkın taleplerine açık ve duvarları olmayan bir bilim yuvası olduğunu vurgulayan Rektör Harun Çiftçi “Çankırı halkının beklenti ve taleplerini yerine getiren bir kurum olma gayretindeyiz. Bu bağlamda halkın nabzını tutan siz basın mensuplarından gelecek olan fikir, eleştiri ve önerilere de her zamana açığız.” dedi.  Rektör Çiftçi’nin basın mensuplarının sorularını cevaplamasıyla devam eden program basın mensuplarına hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem yaşar
Adem yaşar - 1 yıl Önce

Ya bırakın bu işleri. Adam,çalışan kamu personeli öğrencisinin yanında değilken herkese mavi boncuk. Bir sürü öğrenci hukuk fakültesinde sınava giremedi. Sayın rektör umarım onlarla da buluşmayı ve sorunu çözmeyi düşünür.

Adem yaşar
Adem yaşar - 1 yıl Önce

Ulaşılabilir üniversiteymiş… kamu da çalışıp sınava alınmayan hukuk öğrencileri kendilerine ulaşabiliyor mu.

SIRADAKİ HABER

banner304