banner198

TDP Çankırı İl Başkanı Uyar, Çankırı Valisi Ayaz’a çağrıda bulundu

Türkiye Değişim Partisi Çankırı İl Başkanı Murat Uyar, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz’ın “Şehir kültüründe sokak düğünleri yok.

TDP Çankırı İl Başkanı Uyar, Çankırı Valisi Ayaz’a çağrıda bulundu
banner145

Türkiye Değişim Partisi Çankırı İl Başkanı Murat Uyar, Çankırı Valisi  Abdullah Ayaz’ın “Şehir kültüründe sokak düğünleri yok. Gece geç saatlere kadar kimse yüksek sesle müzik dinleme zorunda değil” sözlerini endişeli bulduğunu bu konuda alınacak kararın mağduriyete sebep olacağını belirtti. 

Mağduriyeti beraberinde getirecektir

TDP Çankırı İl Başkanı Murat Uyar açıklamasında: “ Çankırı Valisi  Sayın Abdullah Ayaz beyefendinin, “Şehir kültüründe sokak düğünleri yok. Gece geç saatlere kadar kimse yüksek sesle müzik dinleme zorunda değil” açıklamasında bulunduğu ve sokak düğünlerini yasaklayacağını bildirmesini Çankırılı tüm vatandaşlar gibi bizde endişeli buluyoruz. Elbette halen devam etmekte olan corona tedbirleri ve bulaşım riskleri gündemde olmalıdır. Elbette gelin konvoyu ve trafik güvenliği tedbirleri gündemde olmalıdır. Lakin yıllar yılı süre gelen özellikle Cumartesi akşamı uyguladığımız baş donanma diye tabir ettiğimiz eğlencenin tamamen yasaklanması birçok mağduriyeti beraberinde getirecektir.

Düğün salonu fiyatlarının artacağı kesin olarak gözlenmektedir

Düğün sanatçısı dediğimiz müzisyenlerimizi davul zurna ekibimizi ve dahası salon tutmaya gücü olmayan dar gelirli ailelerimizi, tam anlamıyla mağdur edecek bir durumdur. Buna istinaden Sayın Valimizin alacağı bu karar öncesi oluşabilecek bu mağduriyetleri tam anlamıyla değerlendirip dar gelirli ailelerimize yönelik onları rahatlatacak düzeyde eğer sorunun gece geç saatlere kadar müzik kirliliği ise bunu giderecek şekilde kesin bir saat uygulaması veya alternatif olarak belirli alanlarda yapılması gibi projeleri gözden geçirmesi daha elzem olacaktır. Aksi bir durumda çoğunluk olan büyük bir kısım mağdur duruma düşecek ve olumsuz durumlar yaşanılacaktır.  Bu denli alınacak bir karar sonrası düğün salonu fiyatlarının artacağı kesin olarak gözlenmektedir. Artısın olması her kesimi olumsuz şekilde etkileyecek çiftlerimiz ve aileleri maddi bir yükümlülük altına girecektir.

Sayın Valimizden ricamız bu olumsuzlukları oluşturmayacak şekilde Çankırı halkının ekonomik şartlarını düşünerek bir karar almasından yanadır. Ve inanıyoruz ki bu duygu ve düşünlerimizin Sayın Valimize ulaşmasıyla, halkımızın talepleri yerine gelecektir. Buna olan inancımız tamdır. Saygılarımla…” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2021, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Enes
Ahmet Enes - 3 yıl Önce

Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok. Vali bey güzel özetlemiş. Konvoylarda korna sesleri de yasaklanmalı. Eski adetlerin yerini görgüsüzlük aldı. Köy yeri değil şehir burası.

İbrahim Akdoğan
İbrahim Akdoğan - 3 yıl Önce

Ahmet Enes rahatsız oluyorsan gidersin olur biter Çankırı da insanlar baş donamasini düğün salonlarında mi yapacak ve diğer konuya geleyim köy yerinde yaşayan insanları sen kucumsuyemessin köy yeri değil dediğin ne alaka köydeki insanlar rahatsız olmaz ama buradaki insanlar rahatsız olur öyle mi kaç esnaf bu iş den ekmek yiyor biliyormusun sen bilmiyorsan biliyormuş gibi yorum yapma

Ilgazlı
Ilgazlı - 3 yıl Önce

Sayın vali çok haklı kimsenin kimseyi geç saatlere kadar rahatsız etmeye hakkı yok.

SIRADAKİ HABER