banner198

Tren kazasında Çankırılı Makinist vefat etti!

Ankara’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden Hızlı Tren makinisti Adem Yaşar’ın Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Tren kazasında Çankırılı Makinist vefat etti!
banner145

Ankara’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden Hızlı Tren makinisti Adem Yaşar’ın Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren,  saat 06.36'da, Marşandiz İstasyonu'na girişinde yol kontrolünde görevli kılavuz tren ile kafa kafaya çarpıştı.

Kazada hızlı tren makinisti Adem Yaşar ile birlikte 9 kişi yaşamını yitirdi. Şabanözü nüfusuna kayıtlı olan Yaşar’ın acı haberi ilçede büyük üzüntüyle karşılandı. Yaşar’ın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.  Merhum Yaşar 14.12.2018 Cuma  (yarın) günü Şabanözün’de Cuma namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Şabanözü kabristanında toprağa verilecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, sabah 06.30'da, Anıttepe'deki Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket etti. 206 yolcusu bulunan tren, saat 06.36'da, Marşandiz İstasyonu'na girişinde yol kontrolünde görevli kılavuz tren ile kafa kafaya çarpıştı. Trenin 2 vagonu hurdaya döndü. İstasyondaki üst geçit de çarpmanın etkisiyle trenin üzerine çöktü. Büyük hasar gören kılavuz tren ise yaklaşık 30 metre savrularak ters dönüp raydan çıktı.

3'ü Makinist, 9 Kişi Öldü

Kazanın ardından çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi ile AFAD ekibi olay yerine sevk edildi. Kazada, 3'ü makinist, 6'sı yolcu toplam 9 kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi yaralandı. Ekipler, enkazdaki yaralıları kurtarmak için çalışma yaptı. Yoğun çalışma sonucu enkazdan çıkarılan yaralılar, kaza yerinde yapılan ilk müdahalelerinden sonra Onkoloji Hastanesi, Gazi Hastanesi, Ankara Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye altına alındı.

Kazada yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri de çeşitli hastanelerin morguna kaldırıldıktan sonra enkazda ve vagonların içinde kalan olup olmadığı araştırıldı. Enkazda ve vagonlarda yapılan detaylı aramalarda ceset arama köpekleri de kullanıldı.

Tren Kazası Soruşturmasında 3 Gözaltı

Tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD)  görevli hareket memuru S.Y, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve kontrolör E.E.E.  hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER