banner198

Ulusoy: Çankırımızda büyük bir dayanışma yaşanıyor!

Türk Kızılay Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy, Çankırı’da büyük bir dayanışma yaşandığını ifade etti.

Ulusoy: Çankırımızda büyük bir dayanışma yaşanıyor!
banner145

Türk Kızılay Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy, Çankırı’da büyük bir dayanışma yaşandığını ifade etti.

Kızılay Şube Başkanı Ulusoy, Koronavirüs salgınıyla birlikte çalışmalarına başlayan ve yüz binlerce insana yardım ulaştıran Türk Kızılay’ının, Ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdüreceğini duyurdu.

“Dünya’nın bir tarafından koronavirüs ile mücadele ederken, bir taraftan ise İslam alemi Mübarek Ramazan Ayını idrak ediyor” diyen Ulusoy, “Yaş almış büyüklerimiz, 20 yaş altı gençlerimiz çocuklarımız evlerde. Birçok insan işini kaybetmiş oldu. Tüm bu nedenlerle bu Ramazan’da dayanışma daha da mühim, daha da kıymetli olacak.” dedi.

Çankırı’mızda büyük bir dayanışma yaşanıyor -

Yaşanan olayların birçok ülke ile ülkemiz arasındaki farkı çok net ortaya koyduğunu belirten Şube Başkanı Ulusoy, “Bugünlerin tarihi birbirlerinin kargosuna el koyan ülkeleri yazacak Oysa Türkiye’de ve ilimizde büyük bir dayanışma yaşanıyor. Bizler biliyoruz ki bugünler ancak dayanışma ile aşılır. Onun için bu yılki Ramazan ayı çalışmalarımız için sloganımızı “Dertler Paylaştıkça Bitecek, Yeter ki İnan Buna” olarak belirlendi. Çünkü biz buna en kalbi duygularımızla inanıyoruz. Bu millet ne badireleri büyük dayanışma ruhuyla aşmayı bilmiş bir millettir.” ifadesinde bulundu.

Birçok kişi şimdi destek almak zorunda kaldı -

Yaşanan pandemi nedeniyle büyük sorunlar yaşandığını vurgulayan Ulusoy, “. Ülkemizde yüz binlerce kişinin ekonomik faaliyetleri askıya alındı. Birçok insan işini kaybetti. Geçen yıl Kızılay’a destek olan birçok kişi şimdi destek almak zorunda kaldı. Onun için bu yıl da Genel Merkezimiz kapsamlı bir yardım çalışması planladı. Bu yıl yine gıda yardımı yapacağız. Tespit edilen ailelerimize zekat, fitre ve fidyelerinizi ulaştıracağız. Çocuklarımız için bayramlık yardımıyla yüzleri güldüreceğiz, hediyelerimizle sevindireceğiz. Koronavirüsün neden olduğu özel şartlar nedeniyle bu yıl yardım çalışmalarını büyük ölçüde nakit temelli planladık”  şeklinde konuştu.

Hayırseverleri desteğe davet etti –

Hayır severlerden destek talebinde bulunan Ulusoy, “Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılın fitre ve fidye miktarlarını açıkladı. Biz Kızılay olarak fitre ve fidyelerine talibiz. 1877’ye fitre veya fidye yazarak atacağınız bir SMS’i Kızılay olarak hemen ihtiyaç sahibine ulaştıracağız” dedi.

Gıda yardımları için 75TL ve 120TL’lik paketleri seçilebilirken, hijyen yardımları için de 120TL’lik pakete bağış yapılabiliyor. 50 TL bağışla 4 kişilik bir ailenin iftar yemeğini karşılayabilecek olan hayırseverler, bayramlıklar için de her bir çocuk için 150 TL bağışta bulunabilecek.

Bağışçılar bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından,

PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabından,

www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler.

Ayrıca tüm operatörlerden 1877’ye FİTRE ve FİDYE yazarak 27 TL’lik, RAMAZAN yazıp 2868’e mesaj atarak da 10 TL’lik bağış yapabilirler.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 04:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER