banner198

Vali Ayaz, kurallara uymayanları uyardı! Dükkan mühürlemelere başlayacağız...

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, basın mensuplarını makamında kabul ederek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Ayaz, kurallara uymayanları uyardı! Dükkan mühürlemelere başlayacağız...
banner145

Vali Ayaz basın mensuplarını kabul etti!

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, basın mensuplarını makamında kabul ederek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker, Radyo Neşe Genel Yayın Yönetmeni Turan Harmancı ve Haberci18 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik’i makamında kabul eden Vali Ayaz, gündemin birinci sırasında yer alan korona virüsüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Virüs kişiye göre farklı direnç gösteriyor -

Virüsün özellikle Kurban Bayramında gerekli dikkat gösterilmediği için artış gösterdiğini öngördüklerini ifade eden Ayaz, “Hastanemizde yatan hastaların iyileşme süreleri uzadı. Virüs kişilere göre farklı direnç gösteriyor. Bu nedenle elimizden geldiğince virüsün daha fazla yayılmaması için uğraş veriyoruz” dedi.

Dükkan mühürlemelere başlayacağız-

Denetenimler için alana daha fazla ekip çıkartacaklarını vurgulayan Ayaz, yer yer kendisinin de denetimlere çıktığını, bazı yerlerde olumsuz tablolarla karşılaştığını söyledi. Uyarılara aldırmayan iş yerleri ve vatandaşlara daha sert cezalar uygulayacaklarını söyleyen Ayaz, uyarı alan ve hala kurallara dikkat etmeyen dükkanları mühürlemeye başlayacaklarını ifade etti.

Ayaz “Önemli olan krizi yönetmek değil, riski yönetmektir” -

Kış aylarında vakaların artış göstermesi ve hastanenin yetersiz kalması durumunda planlama olup olmadığı sorusuna cevap veren Ayaz,  "Önemli olan krizi yönetmek değil, riskleri yönetmektir. Bizlerde ek ne gibi hazırlıklar yapmamız gerekiyor? Şimdiden ilgili planlamalarımıza başladık “ dedi.

Korona vaka sayılarıyla ilgili valilerin rakam açıklama yetkisi olmadığını vurgulayan Ayaz,”Bakanlığımız ne zaman açıklama yapmamıza izin verirse o zaman açıklamada bulunabiliriz” şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER