banner198

Vali Ayaz: KYK Kız Yurdunda yedek bekleyen öğrenci yok!

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı’da KYK yurtlarında kapasite artırımına gittiklerini ilde barınma sorunun kalmadığını ifade etti.

Vali Ayaz:  KYK Kız Yurdunda yedek bekleyen öğrenci yok!
banner145

Çankırı'da Haziran- Eylül ayları arasında yapılan çalışmalar ve yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler veren Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı’da KYK yurtlarında kapasite artırımına gittiklerini ilde barınma sorunun kalmadığını ifade etti.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, düzenlenen basın toplantısında Çankırı'da devam eden çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıda Vali Yardımcısı Recep Yüksel'de hazır bulundu. Toplantıda Vali Ayaz, İl Özel İdaresi, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü, Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ile eğitim ve sağlık alanındaki Haziran- Eylül ayları arasındaki süreçte yapılan çalışmalar, projeler ve gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazırlanan sunum eşliğinde bilgiler veren Vali Ayaz, üniversitelerin açılmasına az bir zaman kaldığını ve  Kız yurtlarında 626, erkek yurtlarımızda 504 olmak üzere  bin 130 kapasite artışı sağladıklarını belirtti.

2022 yılı itibariyle Çankırı’da 3 bin 554’ü kız, 2 bin 500’ü erkek olmak üzere toplam 6 bin 054 kontenjanın dolduğunu aktaran Ayaz, KYK Kız Yurtlarında açıkta tek bir kız öğrencinin dahi kalmadığını bildirdi.

Korona virüs verileri ilgili de bilgi veren Ayaz, Çankırı'da toplam 659 kişinin korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Serviste tedavisine devam edilen 3 hastamız var. Bu hastalarımızdan birisinin de maalesef aşısı yok. KOVİD-19 nedeniyle Mart ayından bugüne kadar 37 kişi hayatını kaybetti" şeklinde konuştu.

Çankırı Kız Yurdu 1.864

Sabiha Anne Kız Yurdu 1.690

Hacı Murat Veli Erkek Yurdu 1.092

Emir Karatekin Erkek Yurdu 1.408

TOPLAM 6.054

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2022, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER