banner198

Vali Ayaz Şehir kültüründe sokak düğünleri yok!

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Şehir kültüründe sokak düğünleri yok. Gece geç saatlere kadar kimse yüksek sesle müzik dinleme zorunda değil” açıklamasında bulundu.

Vali Ayaz Şehir kültüründe sokak düğünleri yok!
banner145

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Şehir kültüründe sokak düğünleri yok. Gece geç saatlere kadar kimse yüksek sesle müzik dinleme zorunda değil” açıklamasında bulundu.

Vali Abdullah Ayaz, Kurban Bayramı tatili öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Bayram için alınan tedbirler ve pandemiyle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların son durumu hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Valilik Toplantı Salonunda, bugün gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Ayaz, Kurban Bayramında vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlardan söz ederek; kurban kesimi, misafirlikler ve diğer sosyal durumlarda salgın tedbirlerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çankırı’da 174 kurban kesim alanı olduğunu belirten Vali Ayaz, “bu kesim yerlerine gerekli uyarılar yapıldı. Kurban kesim yerlerinde ikram olmayacak. Sadece kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerine gitmelerine izin verilecek. Hastalık devam ediyor. Vatandaşlarımız kurbanlarını ikinci ve üçüncü günlerde de kesebilirler. Böylelikle birinci gün yoğunluk yaşanmamış olur.” dedi.

İlimizde delta varyantı sayısı 19’a yükseldi -

Koronavirüsün değişik varyantlarının dünya genelinde ortaya çıktığını hatırlatan Vali Ayaz, “İlimizde en son çıkan varyant olan delta varyantından 19 vaka var. Bu varyantın en belirgin özelliği çok hızlı bulaşması. Bir diğer konu da ilimizde en son hayatını kaybeden ve en son entübe olan vatandaşlarımız hiç aşı olmamış. 81 yaşındaki hastamız şu anda entübe ve aşısız. Son vefat eden vatandaşımız da 87 yaşında ve aşısını olmamış.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımız bayram trafiğinde çok dikkatli olmalı -

Her bayram acı bir bilançoyla karşılaşıyoruz. Trafikte dikkatli olunmasını istiyoruz. Emniyet kemeri ve hız konusunda daha dikkatli olunmalı.

İlimizde toplam aşılama sayısı 159 bin 720 -

İlimizde toplam aşılama sayısı 159 bin 720. Üçüncü doz aşı sayısı da 11 bin 182. Aşılamada Türkiye genelinde 19. sıradayız. Vatandaşlarımızın üçüncü doz aşısını olmasını muhakkak istiyoruz. Çünkü yeni varyantlar var. Vatandaşlarımızın hasta olmasını istemiyoruz.

Şehir kültüründe sokak düğünleri yok -

Son zamanlarda gündemde olan sokak düğünlerinin İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yasaklanmasıyla ilgili de konuşan Vali Ayaz, “Şehir merkezinde sokak düğünü olmamalı. İnsanların hastası var, yaşlısı var. İnsanların dinlenme özgürlüğü var. Bu nedenle şehirde sokak düğünü yapılmamalı. Bu kültürün oturması lazım. Çankırılı herkesin bu konuda desteğini istiyoruz. Gece geç saatlere kadar kimse yüksek sesle müzik dinleme zorunda değil” dedi.

Bu konunun salgınla ilgili bir konu olmadığının altını çizen Vali Ayaz, “Şehirlerde sokak düğünü olmamalı. Herkes hafta sonunu rahat bir şekilde geçirebilmeli. Ayrıca; düğün konvoyları da trafiği tehlikeye atıyor. Bazen iki şeridi de kapatarak ilerliyorlar. Hem salgın hem de trafik güvenliği nedeniyle konvoy yasağı devam ediyor” diye konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2021, 17:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Özkan
Ali Özkan - 3 yıl Önce

Sayın valim birde mahalle aralarında bilhassa Esentepe caddesinde gecenin her saatinde 2,3 farketmiyor devamlı magandalar yüksek sesle arabalarda müzik çalıyorlar .Sayın valim bunları önlemek zor mu.Bunlar kendilerini devletten kuvvetli mi görüyorlar.aynı şekilde egzozu patlak motosikletler terör ettiriyorlar.Yardımlarınızı bekliyoruz.

SIRADAKİ HABER