banner198

Vali Ayaz, son bir haftada 10 kişi Kovid-19 'dan vefat etti!

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı’da vaka sayılarının arttığını belirterek ilde son bir haftada 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

banner145

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı’da vaka sayılarının arttığını belirterek ilde son bir haftada 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Vali Abdullah Ayaz, yeniden başlayan Covid-19 denetimleri kapsamında bugün Tevfik Fikret Caddesindeki esnafı ziyaret ederek, tedbirleri hatırlattı ve vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Denetim öncesi basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Vali Ayaz, Kurban Bayramı'ndan sonra ilde vakaların bir hayli yükseldiğine dikkat çekti.  Hastanede yoğunluğun olmadığını ancak bayramdan önceki gibi de rahat bir durum olmadığını vurgulayan Vali Ayaz, "Şunu ifade etmek istiyorum; tedbirleri elden bırakmak için çok erken. Bunu defaatle vurguladık. Aşı olmayan vatandaşlarımız bir an önce aşı olmalarını istiyoruz" dedi.

Son bir haftada 10 kişi hayatını kaybetti -

Son bir hafta içerisinde 10 vatandaşın Korona virüs nedeniyle vefat ettiğini açıklayan Vali Ayaz, "Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu vefat edenlerden birisi 40 yaşında ve hiç aşı olmamış bir hanımefendi idi. Bir kez daha söylüyoruz. Tedbirlere uyalım. Bir de aşı olalım. Aşılamada yaş grubu aşağı indikçe azalma görüyoruz. Bu hastalığın genci yaşlısı yok. Son dönemde gençlerin Koronavirüsten daha fazla etkilendiği herkesin malumu. Aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımızın aşı olmasını, 50 yaş üstü vatandaşlarımızın 3. dozlarını mutlaka yaptırmasını istiyoruz. Yine ilimizde ve ilçelerimizde tüm ekiplerimizle birlikte denetime çıkıyoruz.” şeklinde konuştu

Hedefimiz en kısa sürede mavi kategoriye girmek -

Bazı ilçelerde aşılama oranının yüzde 80'nin üzerine çıktığını belirten Ayaz,”  Yüzde 75'in üzerini görenler var. Ama merkez henüz yüzde 71'de. Bu hem bizim gayretimize hem de vatandaşlarımızın ilgisine bağlı. Gönlümüzden geçen en kısa sürede maviye geçmemiz. En kısa sürede aşılarımızı olmalıyız. Aşının çok büyük faydasını görüyoruz. Vaka sayımız artıyor ancak hafif atlatılıyor. Yoğun bakıma giren hasta sayısı çok az.” bilgisini paylaştı.

Aşı olmayanlara tek tek ulaşıyoruz -

Ayaz, “Arkadaşlarımız aşı olmayanlara tek tek ulaşıyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Elimizden geldiğince herkesle görüşüp aşılamayı sağlamaya çalışıyoruz. Hedefimiz Eylül'e mavi olarak girmek. Kısıtlamaların geri gelmesini hiç kimse istemiyor. Denetimlerde ceza yazmamaya, rehberlik etmeye gayret ediyoruz. Vatandaşlarımız artık bir şeylerin farkında esnafımız da kurallara uymaya gayret ediyor. Uymayanlar birbirini uyarıyor." dedi.

Sel felaketi yaşanan bozkurt'a ilk etapta bin koli yardım gönderiyoruz -

Büyük bir sel felaketi yaşanan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine Çankırı olarak yapılacak yardımlardan da söz eden Ayaz şunları kaydetti: "Selin olduğu gece itibariyle makine ve ekipman gönderdik. Ben de Pazartesi günü Bozkurt'ta idim. Yarından itibaren yardım olarak ilk etapta bin koli göndereceğiz. Tüm hayırseverlerimize destekleri için teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı da "Çankırı olarak ben de varım" sloganıyla sel mağdurlarına yardım etmeye çağırıyoruz. Felaketin boyutu çok ağır.  Şu anda birlik ve beraberlik içerisinde Çankırı olarak biz de varız demeliyiz."

Vali Ayaz ve beraberindekiler açıklamaların ardından esnafları bir bir gezerek gerekli, uyarılarda bulundular.

malatya escırt

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 03:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER