banner198

Yolsuzluğu ihbar eden hemşireye ödül yerine sürgün!

Çankırı Devlet Hastanesinde yolsuzluğu ihbar eden sağlık çalışanı Özkan Öz, ödül yerine sürgün gibi yere gönderildi.

Yolsuzluğu ihbar eden hemşireye ödül yerine sürgün!
banner145

Çankırı Devlet Hastanesinde yolsuzluğu ihbar eden sağlık çalışanı Özkan Öz, ödül yerine sürgün gibi yere gönderildi.  Çankırı’nın en uzak ilçesi Çerkeş’e geçici görevle gönderilen hemşire Öz’ü sürgüne gönderilme sürecinde ise devlete ihbar ettiği soruşturma kapsamında ceza alan yöneticiler yer aldı.

Çankırı Devlet Hastanesinde Çankırı Sağlık Sen Yönetim Kurulu üyesi olan hem de hastanede çeşitli yönetici kademelerinde bulunan kişilerle ilgili hemşire Özkan Öz, 31 Mayıs 2019 tarihinde Çankırı İl Sağlık Müdürlüğüne ihbarda bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma devam ederken, soruşturmanın kilit ismi Murat T’nin soruşturmayla ilgili 5 bin hastanın mahrem bilgilerinin yer aldığı belgeleri sıkı korunan arşivden çıkartarak kurum dışına çıkardığı tespit edildi. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başmüfettişi tarafından soruşturma derinleştirildikçe müfettiş raporları ile evrakta tahrifat ve yeniden tanzim yapıldığı tespit edildi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak’ın kontrolünde olan ve özel izinlerle içeriden dosya alınabilen arşive, o dönem sendikadan yönetim kurulundan arkadaşı olan M.T’nın nasıl girip belge çıkartabildiği ise araştırıldı. Kadir Barak’ta, M.T’nin soruşturmayı karartmak amacıyla adeta elini kolunu sallayarak girmesine göz yumması nedeni ile idari cezalar verildi.

Bu süreçte Çankırı Postasının gündeme getirdiği iddiaları, Çankırı Sağlık Sen Başkanı Tuna Dinç ve Kadir Barak basın toplantısı düzenleyerek yalanladı.  Herşeyin mevzuata uygun yapıldığını, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddialarını reddederek arşive girilmesi ile ilgili tek cümlede bulunulmadı.  İddiaları dile getire gazeteciler toplantıya çağrılmazken kendilerine karşı belgesiz bir şekilde iftira atıldığı açıklamasında bulunarak kamuoyunu yanıltmaya çalışan sendika yöneticisi ve hastane idarecisi konumundaki kişilerin yalanları ise kısa sürede belge ve cezalar ile ortay çıktı.

Yapılan ihbarın doğru olduğu ve mali müfettiş tarafından mevzuata aykırı şekilde devletin bazı personeline riskli hasta bakım ücreti ödemesi verildiği saptandı. Aynı şekilde Murat T’nin nöbete gelmeden gelmiş gibi evraklarda tahribat yaptığı, devletten maaş aldığı tespit edildi. Sağlık Bakanlığı teftiş kurulu tarafından çeşitli idari cezalara çarptırılan isimlerin dosyası, Teftiş kurulu hukuk müşavirliği görüşü doğrultusunda yapılan suçların sadece idari değil, adli suç kapsamına olduğu raporu doğrultusunda Çankırı Valiliğine suç duyurusunda bulunulması için gönderildi. O dönemki Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş tarafından soruşturma izni verilen Kadir Barak, Nedim İlyas Ata, Murat T.  Ankara 3. Bölge İdare Mahkemesine kararın iptali için başvurdu. Ankara 3. Bölge İdare Mahkemesi itirazı red ederek dosyayı Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.  Ayrıca 21 sağlık çalışanına yasal faiziyle birlikte 1 milyon lira yakın devlete geri ödemeleri için zimmet çıkartılarak taksitler şeklinde zararın tahsiline başlandı.

Senmisin yoluzluğu ihbar eden?  –

Bu güne kadar Çankırı sağlığı içerisinde devlet içinde devlet gibi yapılaşan Çankırı Sağlık Sen yönetimi, işlerine gelmeyen bir çok Başhekim, İl  Sağlık Müdürü, pozisyonundaki bürokratları yıpratarak görevden aldırmaları sonucunda  Çankırı sağlığı adeta kaosa sürüklendi.  Sağlık Sen cephesinde işler bu şekilde yolunda giderken dosyaları Cumhuriyet savcılığında olan Kadir Barak ve Nedim İlyas Ata’nın idarecilik sözleşmesi bazı siyasilerin yoğun desteği ile3 yıl daha uzatıldı.

Kendi sendikalarından olmayan Türk Sağlık Sen üyeleri ve sendikasız sağlık çalışanlarını idareci pozisyonunu kullanarak akıl almaz yöntemlerle yıldıran idareciler usulsüzlükler karşısında susmayan sağlık çalışanı Özkan Öz ve hizaya gelmeyen sağlık çalışanlarına  baskıyı günden güne artırdı. Pandemi süreci bulanık suda balık avlanması için bulunmaz bir fırsat doğurdu. Ak Parti’de bazı siyasileri arkasına alarak sendikal gücünü, hemde bütün bu yolsuzluklara rağmen koltuklarını korumayı başaran hastanede idareci pozisyonunda Kadir Barak ve Nedim İlyas Ata tarafından baskı uygulanmaya başlandı. Asılsız şekilde devletin disiplin mekanizmasını, kendi çıkarları doğrultusunda linç ve baskı aleti olarak devreye sokan idareciler hemşire Öz’e sayısız idari soruşturmalar açtı.  Soruşturmalardan sonuç alamayan idareciler çareyi pandemi dönemini de fırsat bilerek Öz’ü Çankırı’nın en uzak ilçesi olan Çerkeş’e geçici görevlendirme ile gönderilmesini sağladı. Yine baskılar bununla sınırlı kalmayarak Öz’ün sağlık çalışanı eşi de baskılardan fazlasıyla nasibini aldı.  Yıllarca görev yaptığı servisten alınan S. Ö’nün bir gün içerisinde farklı servislerde gezdirilerek mobink uygulandığı öğrenildi.

Görevlendirme gereksiz –

Çankırı Postası haber merkezimizin yaptığı araştırmada ise Çerkeş Devlet Hastanesinde hemşire eksikliği olmadığı tespit edildi.  Kırka yakın hemşirenin olduğu hastanede 1 saat fazla mesai yapan hemşire dahi yok. 24 saat nöbet tutan hemşireler 3 gün evinde dinleniyor. Ayrıca Çerleş Devlet Hastanesinden kadrolu bir şekilde görev yapan R.Y’nin 7 aydır geçici görevle Çankırı Devlet Hastanesinde görev yaptığı ortaya çıktı.  Yine intikam duygusu ile hareket eden sendikal vesayetçilerin personel ihtiyacı varsa Çerkeş’in kadrolu personeli yerine geçici görevle Özkan Öz’ü göndererek linç girişimini gözler önüne seriyor.  Geçici personelin yol harcırahı ve ek ödeme alması yüzünden devleti zarara uğratmaya devam ettikleri belirtiliyor. Kadrolu personel dururken başka bir personelin geçici görevle Çerkeş Devlet Hastanesine çekilmesi ile hangi akıl mantık ve devletçilik anlayışı ile izah edilemiyor.

Pandemi dönemi bulanık suda balık avına döndü! –

Çankırı Devlet Hastanesi pandemi döneminde hastaların tedavisinde önemli bir merkez haline geldi. Bu süreçte ilçelerden hemşireler geçici görevle Çankırı Devlet Hastanesinde görevlendirildi. Çerkeş, Orta, Kurşunlu, Kızılırmak, Şabanözü ve İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız Diş Sağlığı Merkezinden Devlet Hastanesine hemşire çekildi. Personel sayısı artmasına rağmen 24 saat korona hastalarının başında nöbet tutan hemşireler, 3 gün evinde dinlendirilmesi gerekirken personel yetersizliği nedeniyle  bir gün dinlendirildikten sonra mesaiye çağrılarak ek mesai yaptırıldı.

Bu süreçte Özkan Öz’de evde sağlık biriminden 1 aylık geçici görevle Çankırı Devlet Hastanesi pandemi servisine alındı. Bir ay sürenin sonunda diğer geçici görevliler birimlerine geri gönderilirken Öz’e sürpriz bir şekilde yataklı serviste hasta dahi yatmayan Çerkeş’e sürgüne gönderildi.

Nöbete gelmeyen, evrakta tahribat yapan memura ödül –

Adı yolsuzluk ve usulsüzlüklere karışan Murat T. ise pandemi döneminde sendikal vesayetçi arkadaşları tarafından kimseyle fazla temasın olmadığı masa başı görev verilerek korunup kollanmaya devam ediliyor. Anlayacağınız “Sen misin yolsuzluğu ihbar eden!” muamelesi gören Özkan Öz, ödül yerine devleti zarara uğratan fetö benzeri organize suç örgütü gibi davrandığı iddia edilen sendikal vesayetçi yöneticiler tarafından cezalandırılıyor. Pandemi döneminde kahraman ilan edilen sağlık çalışanlarına yine devlete çöreklenen odaklar devletten devşirdiği güçle zulüm ediyor. Devleti koruyan ve yasal olarak suçu bildiren hemşirenin başına gelenler ise kamuoyunun vicdanına sunuyoruz.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 01:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sağlık Çalışanı
Sağlık Çalışanı - 4 yıl Önce

Söylenecek sözde bitti yorumda bitti. Kim bu hırsızlığa yolsuzluğa haksızlığa mobinge sessiz kalıyosa söylenecek tek şey var. Bu ve benzeri herhangi bir haksızlık sizin başınıza geldiği zaman bunlar hep böyleydi korkudan bizler sustuk bana dokunmayan yılan bin yaşasın dediğimiz için böyle oldu demeyin. Kim ki bu haksızlığa sırf çıkarları uğruna makam koltuk üç kuruş daha fazla para alma uğruna birilerine yaranma uğruna sustu Allah onlarca kişiyi ağlattığınız beddua aldığınız uykusuz bıraktığınız insanlarının acılarının bin mislini yaşatsın size. Kul sustu korktu hesap soramadı belki. Rabbimin hesabını çok ağır olacak bunlara. Çankırı'da Sağlık namına bişey bırakmadınız kimse sizin emir kulunuz değil oyuncağınız değil. Devletin bu kurumu sizin babanızın malıda değil. Yarına kalır yanınıza kalmaz aldığınız beddualar

sağlıkçı
sağlıkçı - 4 yıl Önce

zulm ile abad olanın ahireti berbat olur.

Sayın Vali, Sayın Savcılar
Sayın Vali, Sayın Savcılar - 4 yıl Önce

Sağlık çalışanları olarak vicdanımız kanıyor, bütün şehir bu yolsuzluk, hırsızlık iddiasını konuşuyor, biz utanıyoruz artık işe gitmeye, işten eve dönmeye, lütfen bir basın açıklaması yapın, böyle bir hırsızlık var mı yok mu? Adı geçen idareciler tüm personele mobing uyguluyor mu? Uygulamıyor mu? Bıktık usandık Sayın Vali, Sayın Savcılar tek isteğimiz gerçekler neyse ortaya çıksın.

Suskun!
Suskun! - 4 yıl Önce

Geç gelen adalet,adalet değildir.

Bizi yanıltın
Bizi yanıltın - 4 yıl Önce

Umarım Akparti hırsıza benim hırsızım muamelesi yapmıyordur, Reis dünyayla uğraşıyor bunlar Özkanla (kendisini tanımıyorum) :)) Akparti Genel Merkezi bu olaya odaklanmalı

YAVUZ HIRSIZ
YAVUZ HIRSIZ - 4 yıl Önce

Artık sadece dergahçıların Allah için değil maddiyat için birbirlerini kollayıp Dini bütün davranıp kul hakkı yemek için birbiriyle savaşır hale gelmişler vatan sevdalısı kim varsa uyuşturucu satanı şikayet etmeye korkar olduk bi kısım adliyeciler dergahcı polise ihbara korkar olduk yine aynı fetö temizlenmediği gibi dalga dalga farklı fetöler var bu adamcağız Devletinin arkasında olacağını sanıp büyük yanılmış. Ha ahiret var be güzel kardeşim kul hakkı yiyenin ateşi bol olacak.

Ahmet ATILGAN
Ahmet ATILGAN - 4 yıl Önce

Vay Çankırım vay her yerde dayısı olan iyi haklıyı hak hukuku savunan tü kaka yapmayın efendiler kötüler hata yapar Çankırı postası yakalar yerin kulağı var.

Erdemli
Erdemli - 4 yıl Önce

Yine paravanın arkasındaki sendikacılar sağlık müdürünü çuvallattırdılar.çankırı valisi ayaz da sağlık çalışanlarının arkasındayız dedi şimdi göreceğiz sağlık çalışanlarının arkasındamı yoksa yolsuzluğa bulaşmış sendikacıların arkasında mı

mahmut
mahmut @Erdemli - 4 yıl Önce

ne onurundan bahsediyon hocam,bunların insan içerisine çıkacak suratları mı var.bunların kanını taşıyacağıma,köpeğin kanını taşırım daha iyi...

köylü baytar
köylü baytar @Erdemli - 4 yıl Önce

ne hastaneymiş be.vali de hala arkalarında duruyorsa,o koltukta o vali de oturmasın o zaman.bunların hepsinin çoktan ihraç edilmesi lazımdı.birazcık onur olsa hepsi istifa ederdi diyecem de...o da yok bunlarda anlaşılan...


SIRADAKİ HABER