Kategoriler

Çankırı Postası

Karatekin Üniversitesi kütüphanesi halka açılıyor

ÇAKÜ Kütüphanesinin Kitap ve Elektronik Kaynaklarını Halka Açıyor

ÇAKÜ Kütüphanesinin Kitap ve Elektronik Kaynaklarını Halka Açıyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Uluyazı Kampüsünün prestij binası olan ve 7000 m²’lik kullanım alanı ile hizmet veren kütüphanenin yazılı ve elektronik kaynaklarını halka açıyor.

Elektronik kaynaklar açısından ULAKBİM erişimi sağlanan veri tabanları hizmete sunulan kütüphanede, görme engelliler için tasarlanmış 2 adet bilgisayar, kâğıt ve zaman israfını ortadan kaldıran yüksek çözünürlüklü kitap tarama cihazı, 3 adet grup çalışma odası 7 adet bireysel çalışma odası bulunmakta.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Prof. Dr. Hasan Ayrancı yaptığı açıklamada “Kütüphanemiz modern kütüphanecilik ilkeleri doğrultusunda, eğitim ve öğretim hayatını geliştirip destekleyerek bilgi toplumu yaratılmasına yönelik çağdaş, yaratıcı, üretken, araştırmacı gençler yetiştirilmesine katkıda bulunmak, öğrenen organize olmayı ve bilgiyi paylaşmayı ilke edinmek vizyonuyla çalışma hayatını sürdürmektedir. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphanesi, günümüzde ve gelecekte, öğrenciler, öğretim üyeleri ve diğer araştırmacıların bilgi ihtiyaçlarına cevap verecek bir koleksiyonla, tüm bilimsel aktivite ve çalışmalara destek olmak amacıyla imkanlarını akademisyen, öğrenci ve diğer personelimize sunmaktadır. Biz bu kaynakların kullanımını ve kütüphane imkânlarını şehrin külli aklı olan bir şehir üniversitesi olarak ülkemizin son zamanlarda maruz kaldığı küresel saldırı ve kuşatmalara karşı eleştirel düşünme gücüne sahip, sorgulayıcı ve bilgi erişim yöntemlerini bilen, edindiği bilgiyi sosyal ve kültürel yaşamında uygulamayı başaran bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için halkımızın kullanımına açmış bulunmaktayız. Kütüphanemizden yararlanmak isteyen tüm Çankırılı hemşerilerimizi bilginin merkezine bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da şimşekler geceyi aydınlattı
GÜNDEM
66 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Yılık’tan Hamzalı -Tımarlı hattına sulama suyu müjdesi
GÜNDEM
98 Kez Görüntülendi.
Hamzalı – Tımarlı sulama hattına su bırakılıyor
ASAYİŞ
231 Kez Görüntülendi.
Boş arazi alev alev yandı!
ASAYİŞ
754 Kez Görüntülendi.
Şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
YAŞAM
130 Kez Görüntülendi.
Üniversite öğrencileri sınav stresini kurdukları futbol takımıyla atıyor!
ASAYİŞ
394 Kez Görüntülendi.
Alevlere teslim olan ev küle döndü!
GÜNDEM
105 Kez Görüntülendi.
Bu sefer trafik kontrollerini çocuklar yaptı
GÜNDEM
809 Kez Görüntülendi.
Karayollarında jeton yeni düştü! Tehlikeli yerlere bariyer takmak akıllarına geldi
GÜNDEM
1493 Kez Görüntülendi.
Enflasyona savaş açtı: Ekmeği 5 TL'ye indirdi