banner198

Çankırı’da DSİ Müdürlüğü BBG Evine döndü!

Çankırı DSİ 52. Şube Müdürlüğü yönetimi, özel hayatın gizliliğini hiçe sayarak çevresini ses kaydı alabilen kameralar ile donatıp sokaktan geçen vatandaşları dinlemeye başladı.

Çankırı’da DSİ Müdürlüğü BBG Evine döndü!
banner145

Çankırı DSİ 52. Şube Müdürlüğü yönetimi, özel hayatın gizliliğini hiçe sayarak çevresini ses kaydı alabilen kameralar ile donatıp sokaktan geçen vatandaşları dinlemeye başladı.

Çankırı’da DSİ 52. Bölge Müdürlüğü güvenlik kameralarının ses kaydı alan güvenlik kameraları ile değiştirilmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Kameraların piyasa fiyatının çok üzerinden fahiş fiyatlara satın alındığı iddia edilirken kamusal alanda vatandaşların seslerin kaydedilmesi ise Anayasa ile güvence altına alınan özel hayatın gizliliği ilkesini ayaklar altına aldı.

Çankırı’da Buğday Pazarı Mahallesi Şehit Uğur Hiçyılmaz Caddesinde bulunan DSİ 52. Bölge Müdürlüğü güvenlik kameraları, ses kaydı alabilen IP kameralar ile değiştirildi.  Caddeye bakan kameraların bazılarına görüntü ve ses kaydı aldığı uyarı tabelaları konulurken, 500 metre boyunca kaldırımda yürüyen vatandaşların konuşmaları dinlenme riskiyle karşı karşıya kaldı.  DSİ yöneticilerinin hangi amaçla sokaktan geçen insanların konuşmalarını kayıt altına aldıkları ise merak konusu oldu.

Sadece çevre güvenlik kameralarını değiştirmeyen yönetim DSİ Nizamiyesinde görev yapan güvenlik görevlilerini odasına da ses kaydı yapan kamerayla değiştirdi. Uzaktan bir tuşla istenildiği an ses kaydı açılabilen IP kameralar yüzünden güvenlik görevlilerin sürekli gözetim altında tutuldukları hissi ile psikolojilerinin bozulduğunu bildirdi.

Altı Tophane Üstü Şişhane-

MİT binasına benzer sözde güvenlik önlemi alan kurumun, Tatlıçay tarafında ise rahatlıkla içeri girilebilecek şekilde oluşan güvenlik zafiyeti ile ilgili tek güvenlik kamerasının dahi olmaması dikkat çekti.

 

Akbaşoğlu’nun Çankırı’da ki evi!

DSİ yerleşkesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Emin Akbaşoğlu’nun Çankırı’ya geldiği nadir zamanlarda konaklama için kullandığı sosyal tesisi de bünyesinde barındırıyor. Akbaşoğlu’nun kaldığı bölümlerin ise ses kaydı ile dinlenip dinlenilmediği ise henüz bilinmiyor.

Kameraların fahiş fiyatla alındığı iddia ediliyor!

Öte yandan eski kameraların bakım yapılabilecekken yeni kameralarla değiştirildiği iddiaları gündemde. Piyasa da aynı model kameralar bin türk lirası tutarında iken her bir kameranın kurama 10 katına yakın fiyatla fatura edildiği iddialar arasında yer alıyor.

Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (Kurul) biri "ses kaydı alan güvenlik kameralarının" görsel ve işitsel veri depolaması ve bunun kişisel veri ihlali olup olmadığı hakkında şikayet üzerine 2020/212 numaralı kararında ölçülülük ilkesinin üstünde durdu.

Kurul, temel hak ve özgürlükler noktasında serbestinin esas, sınırlandırmanın ise istisna olabileceğini, sınırlandırma halinde bile keyfi bir tutumun sergilenemeyeceğini, meşru bir amacın olması gerektiğinin altını çizdi.

Ses kayıtları alınan kişilerin hissettiği sürekli gözetim altında tutuldukları endişesine de değinen Kurul, Anayasa’nın temel hak ve özgürlükler başlıklı 13. maddesi ile özel hayatın gizliliği başlıklı 20. maddesini konuyla bağdaştıracak şekilde inceledi. Kurul, bireylerin kamusal alanda dahi özel hayat kapsamında giren bir takım diyaloglarının olabileceği ve bu diyalogların kayıt altına alınmasının kişisel verilerin işlenme amacına aykırılık teşkil edeceğini belirtti.

Kurul, bu kararıyla, kamu kurumlarının keyfi tutum takınamayacaklarına, şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkeleri uygun hareket etmeleri gerektiğine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2023, 23:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Esnaf
Esnaf - 8 ay Önce

Eğer iddialar doğru ise "Ne demek piyasanın on katı! Babasının parasını mı harcıyormuş. Derhal müfettiş gönderilmeli.
Eğer iddialar asılsız ise ve engel yok ise "idare piyasa araştırması ve teklif mektuplarını kamuoyu ile paylaşmalı"

Azıcık bir araştırma

Halk
Halk - 8 ay Önce

Bu kurumda 100 personel var bunlara yapılan mobing ak partiye malesef zararı oluyor

:-*
:-* - 8 ay Önce

Eğer iddiaların aslı var ise;
Atı alan zaten Üsküdar’ı geçmiş taaa KIBRISA varmış. Hayat ona güzel
Müdür bey hangi aralıklarla makama gider, tatil için nereyi seçer!
Hepsini geçtim de marketleri soğan – patates – yağ fiyatları için denetleyen arkadaşlar, 10 katı fiyattan bahsediliyor, daha geçenlerde şed kuşananalar – ahilikten dem vuranlar, nerelerdesiniz

Esnf
Esnf @:-* - 8 ay Önce

Adamın yaptığı tatilden size ne konunun bunlarala ne alakası var altı boş yorumlar yapmayın elle tutulur yorumlar yapın..

Dsi
Dsi - 8 ay Önce

Müdur mü kral mı yoksa kanun tanımaz mı

Esnaf
Esnaf - 8 ay Önce

İlimizde fotokopi güvenlik kamerası telefon santrali yapan baya firma var iken okulların % 80 kısmı ile bu firma çalışmaktadır neden diğer firmalar %20 lik bir okullarla çalışıyor anlamış değilim bu firmanın verdiği fiyatın diğer firmalar yarısına verdiği halde halen bu firma ile çalışmaktadırlar bu firmanın çalıştığı okul idareleri ile ne gibi bir çıkarları olduğu arastirilmalidir bu Çankırı'da sadece bu firma ile yıllardır hiç kesintisiz çalışan en az 15 okul vardır bilmem anlaşıldımi

Müfettiş
Müfettiş @Esnaf - 8 ay Önce

Yüzde sekseni derken iş yükü olarak mı yoksa para yükü olarak mı!
Haber içeriği doğru ise %8 ile çalışsa %80 den çok daha fazla karşılığı olur.
Piyasanın on katı fiyat varsa daha bilinmeyen neler vardır neler.
Müfettiş lazım müfettiş.
Yoksa Reisi de bitirecek bunlar

Manchester
Manchester @Esnaf - 8 ay Önce

En düşük teklif on katı ise diğer tekliflerin sahipleri ve oranları nelerdir yada diğer teklifleri verenlerin verdikleri tekliflerden haberleri var mıdır. İdari ve adli soruşturma olacakmıdır vs...

CcC
CcC - 8 ay Önce

Buyurunuz Koray ERDOĞAN Bey; Aynısı bir haberde Pelin Hanımın adı geçseydi MHP teşkilatının göstereceği malum tepkinin ne kadarını gösterebileceksiniz

Esnaf
Esnaf - 8 ay Önce

Eğer iddialar doğru ise;
Çankırı esnafı fırsatçılık yapmış da en iyi teklif on katı olarak mı ortaya çıkmıştır. Piyasanın nerede araştırıldığı ivedilikle araştırılmalıdır. Kimsenin Çankırı Esnafını zan altında bırakmaya hakkı da yoktur haddi de yoktur.
Ahilik haftasında şed kuşananlar, Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarla Odası bu konunun muhatabı değilse kime neye muhataplardır.

Doğrucu davut
Doğrucu davut - 8 ay Önce

DSİ nin tek derdikamerami şantiyeler var amaroklar var tavuklar var var oğlu var


SIRADAKİ HABER