banner198

ÇANDEF Ilgaz’da binlerce Fidan toprakla buluşturdu

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Ilgaz Ömerli Köyü’nde ağaç dikme etkinliği gerçekleştirerek binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

ÇANDEF Ilgaz’da binlerce Fidan toprakla buluşturdu
banner145

ÇANDEF Ilgaz’da Fidanları toprakla buluşturdu

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF), Ilgaz Ömerli Köyü’nde ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi. Akbak Dinlenme Tesislerinde kahvaltı ile başlayan etkinlik Ömerli Köyü’nde ağaç dikimiyle devam etti.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Çankırı Valiliği’nin destekleriyle Ilgaz Ömerli Köyü Mevkiinde Ağaç Bayramı etkinliği gerçekleştirdi.

İstanbul’un çeşitli semtlerinden otobüsler kaldırarak Ilgaz Ömerli Köyüne gelen gurbetteki Çankırılılar daha yeşil bir doğa, daha oksijeni bol bir Çankırı için hep birlikte sloganı ile el ele vererek ağaç dikimi yaptılar.

Fidan dikimi etkinliğine Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, ÇANDEF Başkanı Zeynettin Aydın, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan ve bölge kaymakamları, İstanbul’dan gelen ÇANDEF yönetim kurulu, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ağaç dikiminin ardından basın mensuplarına konuşan Ayaz, “11 Kasım Ağaçlandırma Günü kapsamında da böyle bir etkinliğe katıldık. Çankırı’da yaşayan her vatandaşımızın adına birkaç fidan dikeceğim. Yaklaşık 579 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yalova’da yaptığımız görüşmede Zeynettin Başkan’ın böyle bir teklifi oldu. Bizde yardımcı olduk. İnşallah bunun devamı gelecek. ÇANDEF’le beraber ilimizde farklı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceğiz. Tanıtım günleri ve diğer etkinlikleri birlikte yapacağız. Pandemiyi telafi etmek için çok güzel projelere imza atacağız.Buraya gelen herkese teşekkür ederim hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

ÇANDEF Başkanı Zeynettin Aydın, “Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederim. İnşallah daha güzel projeleri el birliğiyle yapacağız. İstanbul’da Çankırı Tanıtım Günleri’nin yapılması için hep birlikte fikir birliğine varıldı. Sayın valimizin destekleriyle bu tanıtım günlerini hayata geçireceğiz inşallah. Kendini Çankırı’ya adayan bir valimiz var. Hep birlikte Çankırı adına en güzel projeleri yapmaya çalışacağız. Tanıtım günleri bunlardan bir tanesi. Daha çok projelere imza atacağız’’ ifadelerine yer verdi.

Aydın, “Sayın Valimiz Ayaz İle Çok Mutluyuz, Bizim Önümüzü Açıyor Ve Rehberlik Yapıyor”

Zeynettin Aydın, İstanbul’da bulunan Çankırılı iş adamlarının Çankırı’ya yatırım yapmayı düşünüyorlar mı sorusuna, “ÇANDEF olarak İstanbul’da bulunan iş adamlarıyla özel görüşmelerimizi gerçekleştirdik. 400-500 kişiyle, sayın valimiz ve belediye başkanlarımızın katılımlarıyla bir görüşme daha gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bölgemizin avantajlarını anlatarak iş adamlarını teşvik edip önlerini açacağız. Valimizle işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Valimizle çok kolay iletişim kuruyoruz. Çok mutluyuz bu durumdan. Bir şey yapmak istediğimiz zaman bizim önümüzü açıyor ve rehberlik yapıyor’’ diye cevap verdi.

ÇANDEF Başkanı Zeynettin Aydın, “Çalıştayı neden Yalova’da yapıldığı hakkında sorular aldım. Bu konuda bizim şöyle bir düşüncemiz vardı. Çalıştayı memleketimizde yapsak çok mutlu oluruz ama arkadaşlarımız o bölgede ikamet ediyor. Toplantılarımızı kesintisiz sürdürebilmek için böyle bir karar aldık. Yoksa programımızı memleketimizde yapmak bizi ayrıca bahtiyar eder’’ dedi.

Gazeteci Turan Demir’in ve Mustafa Çelik’in sorularını yanıtlayan Aydın, gazetecilerin “Sayın başkanım ÇANDEF deki bu başarılı çalışmaları siyasete atılarak devam ettirmek istiyor musunuz” sorusunu yanıtladı.

ÇANDEF Başkanı Aydın “AK Parti Grup Başkan vekilimiz Muhammed Emin Akbaşoğlu ve vekilimiz Salim Çivitçioğlu ile Çankırı için koordineli ortak çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Orada bulunan kalabalık” tatbiki aday arkandayız başkan “sözleri büyük alkış aldı.

Fidanlar toprakla buluşturulduktan sonra etkinlik keşkek ve pilav ikramının ardından sona erdi.

Tören alanından ayrıldıktan sonra, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Ilgaz pazarında bulunan yaklaşık esnafa ve 2000 kişiye kazanlar ile keşkek ikramında bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2021, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER