banner198

Çankırı Tanıtım Günlerine Ilgaz Damgası

20-23 Ekim 2022 tarihileri arasında düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri’nde Ilgaz Belediyesi kurduğu stantla fark yarattı.

Çankırı Tanıtım Günlerine Ilgaz Damgası
banner145

20-23 Ekim 2022 tarihileri arasında düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri’nde Ilgaz Belediyesi kurduğu stantla fark yarattı. Alışılmışın dışında bir konsept oluşturan belediye, standı ziyaret edenlere Ilgaz’ı gereği gibi anlatmayı başardı.

Kurduğu stantla belediye Ilgaz’ın kültürünü ve öreye özgü lezzetlerini İstanbul’a taşıdı. Göz kamaştıran stantta şehrin yaban hayatına ait hayvanların tahnitlerinin yanı sıra kentin siluetini anlatan tablolar ve bilgilendirici içerikler ile kültürel basılı yayınlar da mevcut.

Tablolarda sergilenen Ilgaz’ın turizmi, yöresel özellikleri, tarımsal etkinlikleri, spor imkanları ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi görüyor.

DEĞİŞMEYEN AĞIZ TADI “KEŞKEK

Ilgaz Belediyesi tarafından açılan stantta Anadolu’da büyük bir üne sahip, bulgur ve etle hazırlanan,özel toprak kaplarda pişirilen Ilgaz Keşkeği de ziyaretçilere ikram ediliyor. 

Belediye görevlileri, keşkek ikramının yanı sıra standı ziyaret edenlerle dostane, güler yüzlü ve alçak gönüllü sohbetler ederek Ilgaz’ı tanıtıyor. Ayrıca ziyaretçilere; şehri tanıtan çeşitli hediyeler de veriliyor.

TÜRKİYE’NİN ŞEKER ORANI EN DÜŞÜK PİRİNCİ “SARI KILÇIK”

Devrez Vadisi kenarında kısıtlı bir alanda yetişen ve Türkiye’de şeker oranı en düşük pirinç olan Ilgaz Sarıkılçık pirincinden yapılan pilav da ziyaretçilere ikram edildi.

BASILI YAYIN ORGANLARIYLA İLÇEMİZİN TANITIMINI SÜRDÜRÜYORUZ

Yıldıztepe Turizm Merkezimiz başta olmak üzere tanıtım faaliyetlerimize sürekli devam ediyoruz. Burada gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Resim Çalıştayı kataloğunu, Yazar Halil Gökkaya’nın Şiirlerle Sultanlar isimli kitabını, Değişen ve gelişen Ilgaz’ı anlattığımız Belediye Çalışmalarımızı içeren Birlikte Nice Hizmetlere kitabımızı katılımcılara sergiledik.

BELEDİYE BAŞKANI MEHMED ÖZTÜRK: ILGAZ’IN TANITIMINA ÖNEM VERİYORUZ

İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanında düzenlenen tanıtım günleriyle ilgili düşüncelerini dile getiren Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk: “Ilgaz’ımızı ulusal ve uluslararası tüm platformlarda tanıtmaya ve bilinirliğini arttırmaya devam ediyoruz. Güzel ilçemizi anlatan önemli tabloları İstanbul’a taşıdık. Ayrıca standımızda şehrimizin gözdesi yöresel lezzetlerimiz keşkeğimizi ve sarıkılçık pirincimizle yaptığımız pilavı ziyaretçilerimize ikram ettik. Şehrimizin simgesi Yıldıztepe Turizm Merkezi’mizi de burada sergiledik.

Geçmişten günümüze Ilgaz’ı her yönüyle anlatmaya ve tanıtmaya önem veriyoruz. Standımız adeta butik bir açık hava tahnit müzesi niteliğinde ve ziyaretçilerimizin iliği odağı oldu. İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanında düzenlenen tanıtım günlerimizi hayırlısıyla tamamladık. Standımızı görüp, burada memleket havası soluyup hasret gideren tüm hemşerilerimize gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Ilgaz’ımızı tanıtmaya, her yönüyle bilinirliğini artırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2022, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304