banner198

Ilgaz Belediyesi’nden hijyenik kaplarda sıcak yemek ikramı!

Ilgaz Belediyesi ekipleri, evinde kimsesi olmayan vatandaşlara iftarda sıcak yemek servisi yapıyor.

Ilgaz Belediyesi’nden hijyenik kaplarda sıcak yemek ikramı!
banner145

Ilgaz Belediyesi, Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında sokağa çıkamayan kimsesiz, hasta ve yaşlı vatandaşların evlerine iftrada günlük sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Pandemi sürecinin devam etmesi, toplu iftarların ve iftar çadırlarının bu ramazan ayında da kurulamaması sebebiyle Ilgaz Belediyesi geçen sene yaptığı örnek uygulamayı bu sene de devam ettiriyor. Hijyen koşulları dikkate alınarak yemekhanede pişirilen yemekler, tek kullanımlık özel taslara konuluyor. Üç çeşit sıcak yemek ve ekmek, özel imal edilen karton kabında paketlenerek günlük 350 kişiye evlerinde temassız şekilde ulaştırılıyor.

Hayırsever Ilgazlı vatandaşları, ihtiyaç sahipleri ile buluşturabilme gayretinde olan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk,“Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bazen bir tas çorba bazen bir tabak keşkek bazen de bir Ramazan pidesi… Küçükken annelerimizin komşularımıza gönderdiği yemek tabaklarını taşıyarak büyüdük biz. Belediye olarak Ramazan aylarında annelerimizin bu örnek davranışını düstur edinerek vatandaşlarımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Hasta, yaşlı ve engellilerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kişilere iftarlıklarını ulaştırıyoruz. Bu iftarlıkların ulaştırılmasında emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlarımıza buradan bir kere daha teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah tutacağımız oruçlarımızı, kılacağımız teravih namazlarımızı, okuyacağımız hatmi Şerif’leri, vereceğimiz sadaka ve zekâtlarımızı ziyadesiyle kabul ve makbul buyursun inşallah. Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun. Dualarımız bir, soframız bereketli olsun.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2021, 01:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ilgaz lı
Ilgaz lı - 3 yıl Önce

Tebrikler başkan

SIRADAKİ HABER