banner306
banner198

AGD Çankırı’da Mekke’nin Fethini kutluyor!

AGD, İslam tarihinde önemli bir yeri olan Mekke`nin Fethi`ni kutlayarak insanların gönüllerini fethetmeyi amaçlıyor.

AGD Çankırı’da Mekke’nin Fethini kutluyor!
banner145

AGD Çankırı’da Mekke’nin Fethini kutluyor!

Düzenlediği programlarla milli ve manevi değerlerine sahip çıkan Çankırı Anadolu Gençlik Derneği, geleneksel hale getirdiği Mekke`nin Fethi kutlamalarına bu yılda devam ediyor.

AGD, İslam tarihinde önemli bir yeri olan Mekke`nin Fethi`ni kutlayarak insanların gönüllerini fethetmeyi amaçlıyor.

31 Aralık akşamı 100. Yıl Kültür Merkezi'nde saat 19.30’da kutlanacak program; Kur`an tilaveti ile başlayacak. Daha sonra MGV-AGD Eski Genel Başkanı ,Eğitimci - Yazar İlyas Tongüç Mekke`nin fethedilişinin mana ve heyecanını tüm insanlarımıza bir kez daha aktarmış olacak.

Salih Turhan: Planlı ve kasıtlı olarak 31 Aralık’ta yapıyoruz

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Millî Gazete ve TV5 Ankara ekibiyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Turhan, Mekke’nin Fethi programları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, tüm vatandaşları programlara davet etti. Turhan, Mekke’nin Fethi’ni 31 Aralık gecesi yapmalarının planlı, bilerek ve kasıtlı olduğunun da altını çizerek, “Noel Baba figürlerinden tutun da alışveriş çılgınlığına kadar bir sürü ifsat var.  Biz diyoruz ki, bunlar yanlış. İnsanımız yılbaşı diye dayatılan yanlışa gitmesin diye bu programları yapıyoruz” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği ve Millî Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, her yıl 31 Aralık’ta yapılan Mekke’nin Fethi programlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turhan, fetih programlarına ilişkin, “Mekke’nin Fethi 40 yıla yakındır bütün Türkiye genelinde yaptığımız önemli programlar. Yüzlerce noktada, bu yıl 600 noktada bu programları icra edeceğiz. Sadece Türkiye’de değil. KKTC’de, Balkanlar’da, Avrupa’da bu yıl hazırlıklar yapılıyor. Bu sene ilk defa Mekke’de de bu programı yapacağız. Bütün dünya genelinde hayırla yâd edeceğimiz, fetih ruhunu aksettireceğimiz programlar olacak” dedi.

“Planlı, Bilerek Ve Kasıtlı Olarak 31 Aralık’ta Yapıyoruz”

Mekke’nin fetih sürecinin 1 Ocak’ta başlayıp 10 Ocak’ta gerçekleştiğini bildiklerini kaydeden Turhan, 31 Aralık tarihinin neden seçildiğini ise şöyle anlattı:

“Çok net bir şey söyleyeyim. Biz 31 Aralık günü Mekke’nin Fethi programlarını kasıtlı, bilerek, planlı bir şekilde kutluyoruz. Niçin? Çünkü bizim toplumumuzda, inancımızda, kültürümüzde hiçbir şekilde bizimle alakası olmayan, birileri tarafından dayatılan, kültürümüzün yok sayıldığı bir program ortaya konulmaya çalışılıyor. Yılbaşı etkinlikleri adı altında Noel Baba figürlerinden tutun da alışveriş çılgınlığına kadar her şey var. Biz diyoruz ki, bunlar yanlış. İnsanımız yılbaşı diye dayatılan yanlışa gitmesin diye bu programı yapıyoruz.”

“Siyer-İ Nebi Yarışması’nın Ödülleri De Verilecek”

Turhan, fetih programlarının içeriğine de değinerek, “Tüm Türkiye genelinde gençlerimizin ön planda olduğu tiyatro gösterileri, ezgiler, marşlar, ilahiler olacak. Kum sanatıyla her sene olduğu gibi anlatımlar yapılacak. Düzenlediğimiz Siyer-i Nebi yarışmalarının da ödül törenlerini bu programlarda yapacağız” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2022, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304