banner198

Beyaz Hüzün/Sarıkamış: Çankırı’da vizyona girdi

Yönetmen Kenan Korkmaz tarafından hazırlanan "Beyaz Hüzün/Sarıkamış" filmi bugün Çankırı Sinemax salonlarında vizyona girdi.

Beyaz Hüzün/Sarıkamış: Çankırı’da vizyona girdi
banner145

Yönetmen Kenan Korkmaz tarafından hazırlanan "Beyaz Hüzün/Sarıkamış" filmi bugün Çankırı Sinemax salonlarında vizyona girdi.

Tarihimizin en acı olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtı üzerinden tam 105 sene geçti. Gencecik vatan evlatlarının Allahuekber Dağları'nda şehit düştüğü yürek burkan hikaye yönetmen Kenan Korkmaz tarafından beyazperdeye aktarıldı. Kendisine bağlı birliği Sarıkamış'a ulaştırmak için zorlu bir mücadeleye girişen askerin hayatına odaklanan "Beyaz Hüzün/Sarıkamış" filmi, bugün Çankırı Sinemax salonlarında vizyona girdi.

Birinci Dünya Savaşı’nın ilk günlerinde gerçekleşen Sarıkamış Harekâtı’nı bir manganın gözünden anlatan Beyaz Hüzün filminde, kendisine bağlı birliği Sarıkamış'a ulaştırmak için zorlu bir mücadeleye girişen bir askerin hayatına odaklanıyor. Abrek, Büyük Çerkez sürgünü sırasında annesi ile birlikte Anadolu topraklarına sığınır. Fakat kadere boyun eğemez ve annesini bir cami köşesinde kaybeder. Yapayalnız kalan ve Osmanlı topraklarına sığınan Abrek, hayatına bir asker olarak devam etmeye karar verir. Balkan Harbine katılan ve yenilgiyi acı bir şekilde hisseden Abrek, Sarıkamış Harekatı için yola koyulur. Onun artık tek amacı, kendisine bağlı birliği Sarıkamış'a ulaştırmaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Tavsiyeli -

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin izlemesinde tavsiye kararı aldığı filmi, Çankırı Yunus AVM Sinemax salonlarında bugünde itibaren 4 seans halinde izleyebilirsiniz.

Seans Saatleri: 11.00 – 13.30 – 16.00 – 18.30

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER