banner198

Çankırı Belediyesi Coğrafi İşaretli ürün sayısını 15’e çıkarttı

Çankırı Belediyesi coğrafi işaret aldığı yöresel ürün sayısını 15’e yükseltti.

Çankırı Belediyesi Coğrafi İşaretli ürün sayısını 15’e çıkarttı
banner145

Çankırı Belediyesi Coğrafi İşaretli ürün sayısını 15’e çıkarttı

Çankırı Belediyesi coğrafi işaret aldığı yöresel ürün sayısını 15’e yükseltti. Çankırı Kaya Tuzu ile Çankırı Bütün Et yemeği tescilli ürünler listesine girdi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı’nın yöresel mutfağının gastronominin merkezindeki mutfaklardan olması için uğraştıklarını belirterek daha birçok yöresel ürünün tescillenmesi için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Başkan Esen’in girişimleri ile Çankırı’nın yöresel mutfak kültürü içerisinde yer alan damak çatlatan lezzetlerin tescil serüveni kısa süre içerisinde hızla yükselişe geçti. Çankırı’ya yöresel Mutfak ve Kültür Evi kazandırarak Çankırı mutfağının zenginliğini yerli ve yabancı turistlere tanıtmak isteyen Esen, Türk Patent ve Tescil Kurumuna yaptığı başvurular neticesinde 15 yöresel ürünü coğrafi işaret ile tescilletti. Tescillenen ürünler, Türkiye’nin her tarafında Çankırı ismi ile sunulacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2023, 10:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk Namlı
Faruk Namlı - 10 ay Önce

Bahse konu yöresel mutfak bayramda kapalıydı. İsterseniz 100 ürüne tescil alın bunu yiyebileceğimiz bir yer yoksa bunun bir anlamı yok!

SIRADAKİ HABER