banner198

Çankırılı yazar "2023 Necip Fazıl Ödülü"ne layık görüldü!

Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Necip Fazıl Ödülleri"nin sahiplerini buldu.

Çankırılı yazar "2023 Necip Fazıl Ödülü"ne layık görüldü!
banner145

Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen "Necip Fazıl Ödülleri"nin sahiplerini buldu.

Star gazetesi tarafından her geleneksel olarak düzenlenen "Necip Fazıl Ödülleri"nde "Necip Fazıl Çocuk Edebiyatı Ödülü" Çankırılı edebiyatçı-yazar-televizyon yapımcısı Figen Yaman Coşar’a layık görüldü. Çankırı İmam Hatip Lisesi mezunlarından Figen Yaman Coşar aynı zamanda merhum Şefik Aşıkoğlu'nun yetiştirdiği talebelerden olduğu bildirildi.

Yarışmanın düzenleme kurulandan yapılan açıklamaya göre, edebiyatçı ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star Gazetesi tarafından bu yıl 10 ayrı dalda ödül verildi.

Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Turan Karataş, Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun'dan oluşan jüri, Türkiye'nin edebiyat ve düşünce dünyasında önemli yeri olan adayları belirlemek üzere bir araya geldi.

Necip Fazıl Çocuk Edebiyatı Ödülü: Figen Yaman Coşar

Temiz bir Türkçe ve titiz bir üslûpla çocuklar için kaleme aldığı çok sayıda eserin yanı sıra, televizyonlar için hazırladığı çocuk programları, yürütmekte olduğu çocuk projeleri ve çocuğun dünyasını kavrayış ve onların ilgisine seslenişteki özenli çalışmaları sebebiyle Figen Yaman Coşar, Necip Fazıl Çocuk Edebiyatı Ödülü’ne layık görüldü.

Yenilikçi tavrının yanı sıra geleneği kuşatan özgün sesiyle çok katmanlı bir şiir evreni kuran ve aynı zamanda, yayıncılık faaliyetleriyle uzun yıllardır Türk şiirine hizmet etmesi sebebiyle şair Ali Günvar, Necip Fazıl Şiir Ödülü'ne değer bulundu.

Yazar Selahattin Yusuf, toplumsal ve siyasal olaylar zemininde güç ve birey ilişkilerini sorguladığı romanlarında insan ilişkilerindeki açmazları, değerlerden kopuşu, hayal kırıklıklarını, aşkı ve içsel yolculuğu popüler edebiyatın tuzaklarına düşmeden, kuşatıcı ve şiirsel bir derinlik içinde ele alması nedeniyle "Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü"nün sahibi oldu.

Yazar Ahmet Ayhan Çitil "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü"ne, yazar Sema Bayar ve Rıdvan Tulum "Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü"ne layık görüldü.

"Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü" yönetmen Nacer Khemir'e, "Necip Fazıl Görsel Sanatlar Ödülü" yönetmen Selahattin Sancaklı'ya, "Necip Fazıl Müzik Ödülü" piyanist Büşra Kayıkçı'ya, "Necip Fazıl Saygı Ödülü" ise Hüsrev Hatemi'ye takdim edilecek.

"Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde 1 ve 2 No'lu Tütün Depolarının Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne Dönüşümü" projeleriyle H. İbrahim Düzenli, A. Asım Divleli, E. Selçuk Taşar, Ahmet Yılmaz, İ. Hakkı Yiğit, B. Sami Ateşçi "Necip Fazıl Mimarlık Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Ödüller, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenecek törende takdim edilecek.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 00:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim Akyol
İbrahim Akyol - 7 ay Önce

Figen Yaman Coşar Hanımefendi Çocuk Edebiyatı ile ilgili yaptığı çalışmalarda bu ödülü hak etmiştir. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

SIRADAKİ HABER