banner198

Çankırı’nın Tarihi Sokaklarına dokusuna uygun kaldırım döşeniyor

Tarihi dokunun korunduğu alanlarda altyapı çalışmalarını tamamlayan Çankırı Belediyesi, üstyapı çalışmalarında sona geldi.

Çankırı’nın Tarihi Sokaklarına dokusuna uygun kaldırım döşeniyor
banner145

Tarihi dokunun korunduğu alanlarda altyapı çalışmalarını tamamlayan Çankırı Belediyesi, üstyapı çalışmalarında sona geldi. Çalışmalar; Fikri Demirok Hamam Sokak, Tabakhane Sokak ve Uzunyol Caddesi’ni kapsayan bölgede yürütülüyor.

Eski Çankırı evlerinin bulunduğu alanlarda yapılan cephe iyileştirme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ardından bölgenin alt ve üstyapısı da iyileştirildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve elektrik aydınlatma hatlarından oluşan altyapı tesisleri rehabilite edildikten sonra Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından üst yol kaplama çalışmaları başlatıldı. Bölgenin tarihi yapısına uygun olarak begonit taştan desenli yol, bazalt taştan ise tretuvar kaplamaları yapıldı. Ayrıca; Karataş Hamamı Tuz Rehabilitasyon Merkezi çevresinde otopark ve park alanları da düzenlendi.

Çalışmaların, 18-19-20 Ağustos’ta gerçekleştirilecek2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali’nden önce tamamlanarak halkın hizmetine açılacağı bildirildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2023, 15:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
türkoğlu
türkoğlu - 10 ay Önce

güzel olmuş umarım turizmden de çankırı ili, halkı ve esnafı hakettiği geliri alır. bunun içinde tanıtım şart yoksa eski çankırı'nın; safranbolu, amasya, kastamaonu, beypazarı vb. yerlerden aşşağı kalır bir yanı yok bunun içinde tanıtım önemli. saygılar

Ali güneş
Ali güneş - 10 ay Önce

MaşAllah başkanımıza ..çok güzel ..hizmetleri var rabbim daim etsin. Bahtı açık olsun

kırlangıç
kırlangıç - 10 ay Önce

güzel içerik

SIRADAKİ HABER