banner198

Ilgaz Belediyesi kültür gezileri başladı

Ilgaz Belediyesi’nin kültür-sanat faaliyetleri devam ediyor.

Ilgaz Belediyesi kültür gezileri başladı
banner145

Ilgaz Belediyesi’nin kültür-sanat faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılında Konya iline düzenlenen kültür gezisi programı, 2023 yılında Bursa ve Çanakkale illerine düzenleniyor.

Etkinlik kapsamında Akşam Saat 21.00’de Ilgaz Belediyesi önünden iki otobüsle yola çıkan 92 kişilik kafile Bursa’ya yola çıktı.

Kültür gezisi kapsamından kafile 1. günde Bursa Emir Sultan ve Yeşil Türbe ziyaret edildikten sonra kahvaltı ikramıyla geziye devam ediliyor. Orhan ve Osman Gazi türbeleri, Üftade Camii ziyareti ile süren program Bursa Kapalı Çarşı gezisi ve serbest zaman ile son buluyor

Öğle yemeği ikramı sonrası Bursa’dan hareket eden kafile saat 18.00’de Çanakkale’ye varıyor. Burada bir gece konakladıktan sonra sabah 06.30’da kahvaltı ikramı, devamında Şehitler Anıtı, Eceabat Şehitleri ve Ören yeri geziliyor. Akşam 18.00’de Çanakkale’den çıkılırken geri dönüş güzergâhında Tekirdağ’da akşam yemeği ikram ediliyor. Oradan Ilgaz’a hareket edilerek gezi tamamlanıyor.

Geziye 18 yaşın üzerinde ve Ilgaz Merkez’de ikamet eden tüm bayanlar başvurabiliyor. Gezi kayıtları için belediyeye şahsen müracaat gerekiyor. Ayrıntılı bilgi 0 376 416 10 03 no’lu hattan veriliyor.

İlk kafileyi 2 Eylül Cumartesi akşamı yolcu eden Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“2 Eylül Cumartesi akşamı ilk kafileyi oluşturan 92 hanım kardeşimiz saat 21.00 itibariyle belediyemiz önünden Bursa’ya doğru yola çıktı.  Gezi kapsamında ilk gün Bursa, ikinci gün Çanakkale illerimize gidilecek olup konaklama ve yeme içme dâhil tüm hizmetler ücretsizdir.  Rabbim hayırla gidip gelmeyi nasip eylesin.  Geziye katılmak isteyenler için kayıtlarımız devam etmektedir. Kayıt için belediyemize müracaat edebilirsiniz.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2023, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER