banner198

Ilgaz’dan Ankara Seymenleri geçti

Turizm haftası kapsamında Ilgaz Emel Oktay Türkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin misafir olan Ankara Kulübü Seymenleri sahnede izleyenleri adeta coşturdu.

Ilgaz’dan Ankara Seymenleri geçti
banner145

Turizm haftası kapsamında Ilgaz Emel Oktay Türkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin misafir olan Ankara Kulübü Seymenleri etkinlikte sahne aldı.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Turizm Haftası ülkemizde turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, Ilgaz Emel Oktay Türkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Turizm Haftası” sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Hava muhalefeti sebebiyle Emel Oktay Türkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşen programa yoğun bir katılım oldu. Açılış töreni ve konuşmalardan sonra, okul yönetiminin programlara katılmak üzere Başkent’ten davet ettiği “Ankara Kulübü” Seymenleri sahne aldı. Ilgazlılara otantik Ankara Havaları eşliğinde gösteriler yapan Seymenler izleyicileri coşturdu.

Çankırı yarenleri gibi bir Oğuz geleneği olan Seymenler, Ahilik ile içi içe büyümüş bir kurum olarak faaliyetlerini birer kültür elçisi olarak sürdürüyorlar.

Ankara Kulübü Derneği, Seymen başı Gürcan Maden; “Derneğimiz soyut kültürel mirasımız olan bir yapıyı, gelecek nesillere taşımak için; Yurt içi ve dışında ki kültürel etkinliklere katılmaktadır. Oğuz soyu geleneğine beraber sahip çıkmaya çalıştığımız, Yaren dostlarımızla pek çok etkinlikte beraber oluyoruz. Bu gibi geleneklerin popüler kültür karşısında yok olmaması için mücadele ediyoruz. Yarenler ve Seymenler birer kültür elçisidir.” diyerek açıklamada bulundu.

Seymen ekibi daha sonra Çankırı belediye Başkanlığına geçerek 31 Martta MHP’den Belediye Başkanı seçilen İsmail Hakkı Esen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Çankırı Postası köşe yazarımız Kadir Çimen'de gösteri yapan seymen ekibi içerisinde yer alan isimler arasında geliyor. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2019, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER