banner198

İstiklal Marşı'nı Güzel okuma yarışması yapıldı

TÜRKAV Çankırı İl Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11.si gerçekleştirilen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışma” yapıldı.

İstiklal Marşı'nı Güzel okuma yarışması yapıldı
banner145

Türkiye Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11.si gerçekleştirilen  “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışma” yapıldı.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, STK ve siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.

Yarışma sonunda jüri üyelerinin puanlama yaparken kürsüye gelerek katılımcılara hitap eden TÜRKAV Çankırı İl Başkanı İsa Bölükbaşı, 101 yıl önce 12 Mart günü Ankara’da Birinci Meclis’te okunan şiirin ilk mısrasının savaşlardan yorgun ve bitap düşmüş Türk milletine güçlü bir mesaj olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Akif bu mısralar ile Türk milletinin var olduğu sürece dillerinde ve gönüllerinde düşürmeyecekleri İstiklal Marşı’nı savaşın zorlu şartlarında gönlünden kalemine aktarıyordu. Çankırımızın gençleri de yaptığımız bu yarışma ile Akif’e bir ses oluyor, bizler de bu güzel buluşmaya aracılık yapmaya çalışıyoruz. Bu çabamızda her daim yanımızda bulduğumuz kıymetli valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Milli Eğitim Müdürlerimize, Okullarımıza, öğretmenlerimize, özellikle de öğrencilerimiz ve onların kıymetli ailelerine teşekkür ediyoruz.

Bu yola çıkarken güvendiğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz bizleri hiç yanıltmadılar kendilerine teşekkür ediyorum. İlk yarışmamızda söylediğimiz gibi bugün de aynı şeyleri söylüyoruz, bu yarışmanın kaybedeni yok, bu yarışmanın kazanı ise Çankırı, Türkiye, Türk Milleti’dir.  İsterse çocuğumuz birinci, isterse sonuncu olsun, ikisi de İstiklal Marşımızın on kıtasına ses olmuşlar, geleceğe açılan yeni bayrak olmuşladır.

Bu amaç doğrultusunda hazırlamış olduğumuz gecemize katılıp, değer veren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.

TÜRKAV olarak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, onları hatırlatmak ve Çankırımızın güzide insanları ile birlikte yad etmek bizim asli gayemizdir. Kıymetli dostlar yarışmamıza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta sayın valimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza, esnaflarımıza, yarışmamızın on birinci kez yapılmasına katılarak destek olan okullarımızın idareci, öğretmenlerine, öğrencilerine; en zor görevi ifa eden jürimizin değerli üyelerine ve TÜRKAV yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.

Bizim derdimiz, bizim kaygımız: Vatan, bayrak, ezandır. Bizler bu kutsal değerlerimizi ve kimliğimizi hiçbir zaman unutmayız. Bunu da Atamızın sözüyle bayraklaştırırız: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ise Anne-babaları olarak çocuklarımızın ilk öğretmenleri sizsiniz. Biz temelin üzerine tuğlalar örüyoruz.

Anan okulundaki 4-5 yaşındaki bir çocuğun 10 kıtayı zihnine nakşetmesi kadar güzel bir şey yok. Yeterki siz manalarını çocuklarınıza anlatabilin, yaşatabilin.

TÜRKAV emek verip gayret sarf ediyor, koordinasyon kuruyor onlara ve destek veren kamu kurumlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle:

OKULÖNCESİ :

1.Muhammet Mustafa GÜLMÜŞ

2.         Fatma Zehra TUNÇ

3.         Hatice Kübra ÇAĞLAR

4.         Sevde KOÇ

İLKOKUL :

1.         Hamid Kağan YÜKSELEN

2.         Erva MARAŞ

3.         İrem Su ŞENTÜRK

ORTAOKUL :

1.         Salah ALBADR

2.         Ecrin Rana ÖZTÜRK

3.         Zeynep Ela ÇUBUK

LİSE :

1.         Cennet KAYA

2.         Emir Kağan RAMAZAN

3.         Alparslan Bekir Serden ŞENGAN

Öğrencilere ödülleri davetliler tarafından takdim edildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2022, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER