banner198

Kültür hazinesini üniversiteye bağışladı!

Çankırı’da yaşayan emekli Coğrafya Öğretmeni Aysel İğde, kendi kütüphanesinde bulunan 1000’den fazla kitabını Üniversitemiz kütüphanesine bağışladı

Kültür hazinesini üniversiteye bağışladı!
banner145

Çankırı’da yaşayan emekli Coğrafya Öğretmeni Aysel İğde, kendi kütüphanesinde bulunan 1000’den fazla kitabını Üniversitemiz kütüphanesine bağışladı.

Yüksek Öğretmen Okulu’nun ardından Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni bitiren ve 1968 yılından sonra ülkemizin çeşitli şehirlerinde öğrenciler yetiştiren ve 1994 yılında emekli olan Aysel öğretmen son görev yeri Çankırı’ya ve üniversite öğrencilerine bir katkı yapmak istediğini ve 30 yılı aşkındır gözü gibi koruduğu kitaplarını üniversitemiz kütüphanesine bağışlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz kütüphanesinde “Aysel İğde Bağışları” ile bölümlendirilen kısmı inceleyen ve duygu dolu anlar yaşayan Aysel İğde’ye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Arı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket takdiminde gözyaşlarını tutamayan Aysel öğretmen çok onur duyduğunu sözlerine ekleyerek: “kitapları yok olan çok insan gördüm ve ben iyi ki bu yok oluşa razı olmamışım ve bağışta bulunmuşum.” şeklinde duygularını ifade etti.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Doktor Öğretim Üyesi Burcu Umut Zan da Aysel İğde’ye, Tanbay Sanat Galeri’sinde 1984 – 1987 tarihleri arasında Sergi Açan Sanatçılar’ın eserlerinin bulunduğu nadir bir katalog hediye etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER