banner198

Bu Fotoğraf 55 yıl Önce Çankırı’da Çekildi

Zeki Müren askerliğini 1958 yılında yedek subay olarak Çankırı'da yaptı. Elli beş yıl önce çekilen tarihi fotoğraf karesi Zeki Müren’i yedek subay giysileriyle Çankırı’da gösteriyor.

Bu Fotoğraf 55 yıl Önce Çankırı’da Çekildi
banner145
Zeki Müren askerliğini 1958 yılında yedek subay olarak Çankırı'da yaptı. Elli beş yıl önce çekilen tarihi fotoğraf karesi Zeki Müren’i yedek subay giysileriyle Çankırı’da gösteriyor. Fotoğrafı yazarımız Metin Yılmaz’ın arşivinden Çankırı Postası okurları için paylaşıyoruz.


Sanat Güneşi adıyla anılan Zeki Müren’in ölümü üzerinden 17 yıl geçti. 1950 yılında henüz üniversite öğrencisiyken TRT İstanbul Radyosunun açtığı solist sınavını birincilikle kazandı. 1 Ocak 1951'de, İstanbul Radyosunda canlı olarak yayımlanan bir programda ilk radyo konserini verdi ve bu konseri çok beğenildi. Konserden sonra dönemin en önemli ses sanatçısı Hamiyet Yüceses stüdyoyu arayarak kendisini tebrik etti. Zeki Müren, bu başarılı ilk konserden ve plak çalışmasından sonra Türkiye radyolarında düzenli olarak eserler seslendirmeye başladı. Radyo programları on beş yıl sürdü, bunların çoğu canlı yayın programlarıydı. Müren bundan sonra kendini daha çok sahne ve plak çalışmalarına verdi. Zeki Müren 600'ü aşkın plak ve kaset doldurdu. Müren 1955'te "Manolyam" adlı şarkısıyla Türkiye'de ilk kez verilen Altın Plak Ödülü'nü kazandı. 1991 yılında Devlet Sanatçısı seçildi. 300’den fazla şarkı besteledi. Zeki Müren kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı nedeniyle hayatının son 6 yılında sahne hayatından ve medyadan uzaklaştı. Bodrum'daki evinde inzivaya çekildi. 24 Eylül 1996 Salı günü, TRT İzmir Televizyonunda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 22:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
 Muhammed
Muhammed - 11 yıl Önce

Size ne demeliyim bilemiyorum. Gerçekten helal olsun işinizi hakkıyla yapıyorsunuz. O kadar yıl Çankırı’nın tüm sitelerini takip ederim ilk defa bu sitede bu tarz yazılara rastlıyorum. Metin Yılmaz’ın her yazısını okuduğumda memleketime dair daha ne çok bilmediğim şey varmış diyorum..Metin bey’e ve Çankırı Postası’na çok teşekkür ederim.

Yasin
Yasin - 11 yıl Önce

helal olsun adam gelmiş aslanlar gibi yapmış askerliğini.

hakan kesgin
hakan kesgin - 11 yıl Önce

Arastirmacilik benbunaderim helalolsun

SIRADAKİ HABER