Gezgin ve gezi yazarı Timur Özkan ile araştırmacı -yazar Ömer Faruk Eryılmaz’ın koordinatörlüğünde hazırlıkları sürdürülen İnce Geliş – Tuz Yolu rotası Çankırı’daki Tuz Madeni önünden başlayarak Kurşunlu’da sona erecek. Toplam
Bu konudaki ön çalışmalar için 8 Mart’ta Çankırı’ya gelerek incelemelerde bulunan Özkan ve Eryılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Karatatar ilede görüştüler.
Görüşmede bilgi veren Özkan; Dünyada tematik rotaların giderek daha çok rağbet gördüğünü ve sadece bu yollarda yürüyüş yapan gezginlerin sayısının hızla arttığını belirterek, bir zamanlar tuz kervanlarının yürüdüğü yollarda şimdi doğa yürüyüşçülerinin yürüyecek olmasının, projelerine değer katacağını söyledi.
31 Mart - 3 Nisan 2016 tarihlerinde ilk yürüyüşü yapmak üzere Çankırı’ya tekrar geleceklerini ifade eden Eryılmaz ise Çankırı’ya özel böyle bir yürüyüş rotasının geliştirilmesinin sadece Çankırı’nın değil, bölge turizmi açısından da faydalı olacağına dikkat çekti.
Özkan ve Eryılmaz’ın verdiği bilgilere göre İnce Geliş Tuz Yolu rotasının ilk yürüyüşçüleri, her biri kendi alanında deneyimli şu isimlerden oluşacak;
1. Prof. Dr. Hüseyin Sarı (Ankara Üniversitesi, Kültür Rotaları Derneği Y.K. Üyesi)
2. İhsan Alboğa (Tempo Turizm Sahibi)
3. Ruhi Ceylan (Çevre Şehircilik Bakanlığında Müşavir)
4. Tuğrul Körüklü (Ankara Üniversitesi, Herbaryum Uzmanı)
5. Cabbar Yıldız (Kameraman, TRT’den Emekli)
6. Utku Çetin (Fotoğrafçı)
7. Timur Özkan (Mimar, Gezgin, Gezi Yazarı)
8. Ömer Faruk Eryılmaz (Araştırmacı, Yazar)
Aşağıdaki fotoğraf karesinde ön hazırlık çalışmaları için Balıbağı köyünde yapılan ziyarette sol başta Gazetemiz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker, ortada araştırmacı-yazar Ömer Faruk Eryılmaz ve en sağ başta mimar-gezgin ve gezi yazarı Timur Özkan yer alıyor.
Balıbağı köyü sınırlarında bulunan Tuz Mağarasından başlayıp Kurşunlu'da son bulacak tarihi tuz yolunun taslak rotası.