banner198

Gençlik merkezini büyük başarısı!

Gençlik Merkezi 7 bin üyesine sunduğu aktiviteler ile büyük bir başarının altına imza attı.

Gençlik merkezini büyük başarısı!
banner145

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi 7 bin üyesine sunduğu aktiviteler ile kamuoyunda büyük takdir toplamaya devam etti.

 

Gençlerin rahat ve güvenli bir biçimde ders çalışmaları, eğlenmeleri ve kurslara katılarak kendilerini geliştirmeleri için her türlü desteğin ücretsiz olarak verilmeye çalışıldığı Gençlik Merkezi’nde gençlerimizin bedensel, akademik, ruhsal ve sosyal tüm ihtiyaçları düşünülerek aktiviteler organizeediliyor. Çankırı Gençlik Merkezi, gençlerin yalnızca yaşıtlarının yer aldığı, güvenli bir ortamda oyunlarını oynayabilecekleri oyun salonları, ödevlerini ve araştırmalarını gerçekleştirebilecekleri internet ve kütüphane salonları, sohbet edebilecekleri kafeteryaları, çeşitli bilgilendirici ve eğitici seminerlere yönelik donanımlı seminer salonlarına sahip.

 

Kurslara 500 Genç Katılıyor…

2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde ücretsiz olarak etüt kursu adı altında İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Bilgisayar gibi kurslar verilecek. Bunun yanı sıra; kendini anlama, yeteneğini keşfetme, geleceğe kendini bilen nesiller yetiştirme ve sosyalleşmelerini sağlamaya yönelik ise Tiyatro, Halk Oyunları, Diksiyon, İşaret Dili, Gitar, Ney, Bağlama, Tezhip, Hüsn-ü Hatkurslarına gelen yaklaşık 500 gencimizeeğitimleri verilecek. Halk Eğitim ile ortaklaşa açtığı kurslar da ayrıca gençlere sertifikaları verilerek gelecekte daha rahat iş bulmalarına da imkân tanınıyor.

 

Gezilere 3500 Genç Katılım Sağladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl belirli dönemlerde gençlere Seyyah Bizim İller, Şehirler ve Kültürler, Gençlik Kampları ve Gençlik Treni isimligezi projeleri ile ücretsiz olarak ülkemizi tanıma fırsatı veriliyor. Gezilerde sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemeği ile yol ücretleri de dâhil olmak üzere her türlü masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca karşılanıyor. Çankırı Gençlik Merkezi de 3500 üyesini gezilere götürme fırsatını yakaladı.

 

Tiyatro ve Konferanslar…

Gençlik Merkezi, kursiyerlerince oynanan  “Harmanyeri 1915” ve “Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı” oyunları ile tiyatro severlere keyifli dakikalar yaşattı."Engelliler ve İşaret Dili, Cami ve Gençlik, Ermeni Meselesinin Doğu ve Batı Yüzü, Demokrasi, İnsan Hakları ve Yeni Anayasa, Eyyüb Sultan Hz.”  konferansları ile gençlerin ufuklarında yeni yollar açmaya çalıştı.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER