banner198

Türk Yerel Hizmet'in yeni logosu Çankırı'dan

Karikatürist, grafiker de olan köşe yazarımız Metin Yılmaz’ın çizdiği logo, Türk Yerel Hizmet Sendikası’nın yeni logosu oldu.

Türk Yerel Hizmet'in yeni logosu Çankırı'dan
banner145
KAMUSEN’e bağlı Türk Yerel Hizmet Sendikasının Ankara Şube Başkanlığını 3 dönemdir sürdürmekte olan Metin Yılmaz’ın teklifiyle Yerel Hizmet Sendikasının kullandığı resmi logo "Genel Merkez ve Yöneticileri ve Şube Başkanlarının" tasvibiyle değiştirildi.

Aynı zamanda karikatürist, grafiker de olan köşe yazarımız Metin Yılmaz’ın çizdiği logo, Türk Yerel Hizmet Sendikası’nın yeni logosu oldu. Yeni Logo’da Turkuaz sekizgen Selçuklu yıldızının içerisinde Türkiye’nin Bölünmez bütünlüğünü ifade eden beyaz zeminli Türkiye Haritasını kucaklayan hilal ve üzerinde yıldız yer alıyor. Selçuklu yıldızını çevreleyen Gök kubbeyi simgeleyen lacivert dairenin üzerinde ise beyaz tonda TÜRK YEREL HİZMET-SEN yazısı, dairenin alt köşesinde sendikanın kuruluş tarihi olan 1992 tarihi yer alıyor.



-Metin Yılmaz Büyük cami'den esinlenerek çizdi-

Konuyla ilgili görüştüğümüz Metin Yılmaz logoda yer alan sekizgenin halen restore edildiği için kapalı olan Sultan Süleyman Cami ( Büyük Cami) dış cephesinde de mevcut olduğunu ifade ederek; Selçukluyla özdeşleşen bu simgenin Ahi Yıldızı olarak Osmanlıda da simgesel olarak birçok yerde kullanıldığına dikkat çekti. Logosuyla birlikte internet sitesini yenileyen Türk Yerel Hizmet Sendikasının web sayfasında Logomuz başlığında şu açıklamalarda bulunuyor:

 

İşte farklı kaynaklardan 8 köşeli yıldız simgesinin anlamları; Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu`da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı, sayı biliminde 8`in cenneti anlatan bir sembol olduğu belirtiliyor. Ayrıca dini kaynaklarda İslamiyetin 8 esasa dayalı olduğu, bunlara sekiz cennet kapısı dendiği, sekiz köşeli yıldızın da sekiz cenneti simgelediği belirtiliyor. Sekiz ilke: Merhamet ve şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, fakirliğini ve acizliğini bilmek, cömertlik, Rabbine şükretmek olarak sıralanırken Sekiz cennet de şöyle isimlendiriliyor: Dâri-celal Dâri-karar Dâri-selam Cennetül huld Cennetül mevâ Cennetül adn Cennetül firdevs Cennetü naim. Sekiz köşeli yıldız bugün bir müze olarak kullanılan Hacı Bektaşi Veli Dergâhında dergâhın mührü olarak sergileniyor. Türk Polisinin amblemi olan 8 köşeli yıldız, Osmanlı döneminden Sultan Aziz`den beri kullanılıyor. Osmanlı madalyasında yer alan yıldız, daha sonra polisin amblemi oldu. Sembolun bulunduğu bazı yerler; Azerbaycan Devleti Bayrağı Osmanlı Bayrağı Türkmenistan Devlet Arması II. Abdülhamid`in Tuğrası Osmanlı Devlet Arması T.C.Emniyet Genel Müdürlüğü Arması


Fotoğrafta yazarımız Metin Yılmaz, Genel Başkan  İsmail Koncuk'la birlikte görülüyor.



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 16:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Entel koylu
Entel koylu - 8 yıl Önce

Guzel olmus ellerinize saglik.

sedat
sedat - 8 yıl Önce

bravo hemşerime

Murat Belörenoğlu
Murat Belörenoğlu - 8 yıl Önce

Yenimahalle 50.Yıldan tanıdığım çok değerli hocamı tebrik ediyorum.Saygıyla esenlikler dilerim

NAZAN
NAZAN - 8 yıl Önce

kutlarim

esra
esra - 7 yıl Önce

tebrikler metin hocam selamlar

SIRADAKİ HABER