Kurban Bayramı öncesinde Ulusal kanallardan A Haberde “Çankırı’da Hayvana Eziyet” konu başlığı altında yayınlanan ve internette düşen video görüntüler kamuoyunu derinden yaralamıştı.


Çankırı Emniyet Müdürlüğü söz konusu habere konu edilen görüntülerdeki şahsın peşine düştü. Adım adım iz süren asayiş ekipleri, olayın 24/08/2017 günü saat:18:00 sıralarında Çankırı merkezde gerçekleştiği, gerçekleştiren şahsın A.Y isimli şahıs olduğunu tespit etti.  Konu hakkında tanzim edilen tutanak, gerekli idari işlemin yapılması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yazı ile bildirildi


Emniyetten yapılan yazılı açıklamada; "Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde mevcut kamu esenliğinin devamı amacıyla, Önleyici ve Adli Kolluk Tedbirleri kapsamında, Suç ve Suçluyla Mücadele ilkesi çerçevesinde vatandaş-kolluk uyumu ile çalışmalara devam edilecektir." denildi.

Editör: Haber Merkezi