banner198

500 kitap minik yüreklerle buluştu.

İstanbul Çankırı Gençlik Derneğinin düzenlediği kampanyada 1500 kitap toplandı.

500 kitap minik yüreklerle buluştu.
banner145

Hani orda bir köy var uzakta diye başlar ya şarkı “gitmesekte, görmesekte o köy bizim köyümüzdür” melodileri dilden dile dolanır. Bu şarkının sözlerinin aksine bildiğimiz gördüğümüz ama unuttuğumuz memleketimizi hatırlayan birileri de varmış dedirten bir hikâyenin kahramanı onlar. Etrafımızda “Neme lazım! Bana ne!”  gibi cümleleri sıklıkla duyduğumuz günümüzde onlar çocuklarımıza aydınlık bir yarın kurabilmek için çıktıları yolda toplumu bilinçlendirmenin ve duyarlılığının gelişmesine de katkı sağlıyorlar...

Merkezi İstanbul’da bulunan İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇAN-GENÇ) geçlerinden bahsediyoruz. Çoğu İstanbul doğumlu ama memleketim dedikleri Çankırı’yı unutmak gibi niyetleri görünmüyor. Politikacının, bürokratın, sivil toplum örgütlerinin unuttuğu ve yöneticilerinin bir sıçrama tahtası olarak gördüğü Çankırı’ya onların sahip çıkıyor olması gelecek açısından bizleri de umutlandırıyor.

Kısıtlı imkânların pençesinde eğitim ve öğretim olanaklarından yoksun çocuklarımıza yardım eli uzatmaya karar veren Çan-Genç Derneği 17 Kasımda başlayan kampanya ile Ilgaz’ın Fatih Sultan Mehmet ilköğretim okulunda öğrenim gören 480 öğrenciye ulaştırılmak üzere “Oradaki bizlere kitap” adıyla bir yardım kampanyası başlattı.  

Çankırı Postası’na kampanya da gelinen süreci anlatan Çan-Genç proje sorumlusu Semra Aslan; “İlk olarak kampanyamızı internet aracılığıyla duyurmaya başladık. Hazırladığımız afişlerle kampanyadan birçok arkadaşımızın haberi oldu. Diğer çalışmalarımız ise derneğimiz bastırdığı afişleri Ilgaz’daki birçok iş yerine astı ve esnafında desteğini aldı. Ilgaz’da bulunan diğer okullarda kampanyamıza destek verdiler. İstanbul’da ise Bayramören, Kurşunlu, Dumanlı ve Ilgaz Gençlik grupları ile işbirliği halindeydik. Derneğimize bu sayede birçok kitap gelmeye başladı. Oradaki B.İ.Z’lere yine B.İ.Z yardım elimizi uzatıyorduk. Derneğimiz projeyi sadece İstanbul’da sınırlı tutmadı. Adapazarı ve Bursa’daki, Çankırılı hemşerilerimiz sayesinde de oradan da 500’e yakın kitap toplandı. Kitap kampanyasına en büyük destek veren kesim ise gençlerimizdi. Minik yüreklere genç yüreklerden destek büyüktü. Projenin başladığı an itibariyle okulumuzla sürekli iletişim halinde olduk. Biz onlara sadece kütüphane açmayacağımızı,  bir sıkıntıları olduğunda derneğimizin her zaman desteğe hazır olduğunun sözünü de vermiştik” şeklinde konuştu.

Kitapları öğrencilerle buluşturdukları andaki izlenimlerini de bizimle paylaşan Aslan; “Yaptığımız bu çalışmalarla bayram öncesi 1500 kitap topladık. Topladığımız kitaplardan 500 âdetini ilk olarak 01 Aralık Salı sabahı bayram hediyesi olarak F.S.M İlköğretim Okulu’na ulaştırdık. Kitap kolileri bir araçla okulun önüne geldiğinde öğrenciler hemen aracın etrafına toplandılar ve gözlerindeki ışıltı bizi daha da heveslendirdi. Kolileri hep birlikte okula taşıdık. Okula erken gidilmişti ve köyden gelen öğrencilerde servislerinden iner inmez koşarak koli taşımaya başladılar. İçlerinden biri hemen kocaman gözleriyle heyecanla ‘’Okulumuza kütüphane açacaksınız değil mi?’’ diyordu. Diğerleri ise birden susmuşlar cevabı bekliyorlardı. “Evet” cevabını aldıklarında ise okulda gülüşmeler hâkimdi. Koliler taşındıktan sonra tekrardan kütüphane yapacağımız sınıfımızı inceledik; raf ve fazlasıyla kitaba ihtiyacımız olduğunu fark ettik” dedi.

 Okul müdür yardımcısı Sezgin Tepe ise; ‘’İstanbul Çankırı Gençlik Derneği’ne teşekkürlerimi sunuyorum bize bu hizmeti sunduğu için. Daha öncesinde kitap yardım etmeleri için birçok yere başvurduk ama bir yanıt alamadık. Oysaki şimdi gençler bizi kütüphane sahibi yapıyor’’şeklinde konuştu.     

Bizde İstanbul Çankırı Gençlik Derneğine yaptıkları bu çalışmadan ötürü teşekkür ediyor ve herkesi bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER