banner198

70 yılda Türkçeyi öğrenemediysen!

Çankırı insanıının kötülere karşı gösterdiği sabra ve hoşgörüye hayran olmamak elde değil! İşini bu derece kötü yapanlara tahammülün sırrını öğrenmek isterim!

70 yılda Türkçeyi öğrenemediysen!
banner145

Vedat Beki

 

Önceki gün boyu Çankırı’da biraz haber, biraz kulis, biraz da dostlarla sohbetle geçirmiştim!  Benim Çankırı'ya ilk girdiğim saatlerde, MHP İl Başkanı Bekir Satılmışoğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yakar da “duayen matbaacıyı” ziyaret ediyorlarmış!

 

Ziyaret nedeni, “duayen matbaacı”nın 28 Temmuz 2009 günlü “pravda bülteninde” yer alan ve “Bizim Çankırı” imzasıyla yayımlanan “MHP İl Kongresinde kimsenin beklemediği bir sürpriz gerçekleşti Bekir Satılmışoğlu güven tazeledi” başlıklı yazı olmuş!

 

Büyük ihtimal “duayen matbaacı” tarafından kaleme alınan yazıda yer alan “Çankırı insanı Ak Parti’de yeniden yapılanma ile siyasette kaliteli insanların göreve gelmesine sevinirken, MHP’de tam tersine bir hayal kırıklığı yaşadı.” cümleleri MHP İl Başkanını zorunlu ve haklı olarak “duayen matbaacı”nın bürosuna kadar götürmeyi gerektirmiş!

 

MHP İl Başkanı Satılmışoğlu görüşmede “Ben sürpriz yapmadım. Ben il Başkanı idim, tekrar il Başkanı seçildim. Kaliteli insanların ibaresi maksadını aşıyor, her üyenin partiye kayıt tarihi yazılıdır.” demiş!

 

ZURNASIZ DA KIVIRTILIYORMUŞ!

Tahminim o ki, MHP İl Başkanı Satılmışoğlu ziyarette sadece bu cümleleri kurmamıştır! Konuyla ilgili daha geniş bilgi sahibi olabilmek amacıyla Satılmışoğlu’na telefonla ulaştım ancak zamanı müsait olmadığı için görüşmeyi günün ilerleyen saatlerine erteledik!

 

“Duayen matbaacı”nın dün yayımladığı “pravda bülteninde” bir önceki gün kaleme aldığı cümleler yerini "zurnasız kıvırtma”ya bırakmış!

 

Tabii ki bu arada “dolaylı” yoldan bizlere de göndermede bulunmuş! Önce göndermeyi okuyalım sonrada evlere şenlik olan “zurnasız kıvırtma”yı bir görelim:

 

“Basının belli bir gücü olması ile her konuya girememesi sonrası doğan boşlukta Çankırı dışından gazel okunmaya başlandı ve devam da ediyor.”

 

Bak seeeen! Neymiş! “Basının belli bir gücü olması” ve “her konuya girememesi sonrası” boşluk doğmuş ve “Çankırı dışından gazel okunmaya” başlanmış! Ve bu gazel devam da ediyormuş!

 

Sevsinler senin gücünü! Senin gücün “devletin verdiği kaynakla” elde ettiğin malın ve mülkündür!

 

“Her konuya girememek” olsa olsa senin "çıkarcı" ve "kendini düşünmenden" dolayı paçavra mahiyetindeki  “pravda bülteninden” kaynaklanıyordur!

 

Çankırı dışından gazel okuma işine gelince, 75 yıldır görmediğin, gitmediğin Çankırı içerisindeki noktalara “Uzun saçlı” ve “dışarıdan gazel okuyan adam ve adamlar” son iki yılda ulaşmış ve vatandaşın derdini dinlemişlerdir!

 

Konumuz "zurnasız kıvırtma" olduğu için bu faslı burada kapatıyor ve “duayen matbaacı”nın “kalitesini” daha doğrusu “kalitesizliğini” ortaya koyan “tarihsel zurnasız kıvırtmayı” buradan sizlere sunuyorum:

 

-“Kalite kelimesini “Çıtayı yükseltmek” olarak düzeltme gereğini hissettik.” (!)

 

Aynen böyle diyor dünün “duayen matbaacı”, bugünün zurnacısız kıvırtanı(!)

 

Yani bir önceki gün açık ve net olarak kaleme aldığı yazıda cümle içerisinde geçen “kaliteli insanlar” bugünkü yorumla şöyle oluyor!

 

- Çıtayı yükseltmek(li) insanlar!

 

Ne Türkçesi bu? Bilen varsa beri gelsin!

 

Şu sıcak temmuz ayında, ortaya konulan bu trajikomedi, beni çok mu çok düşündürüyor!

 

Bununla birlikte Çankırı insanının sergilediği sabra ve hoşgörüye her geçen gün hayran kalıyorum!

 

Ama şu soruyu da sormadan edemiyorum:

 

-Kötülerle birlikte yaşamaya nereye kadar tahammül edeceksin Çankırı?

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER