26. Ahilik ve Yaran Kültürü  kutlama programı hazırlama toplantısı Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Demet Bostancı, İl Müftüsü Arslan Türk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, Ticaret Müdür Vekili Şükrü Karaaslan, ÇKÜ Yaren Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kadir Çayır, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Şöförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Necati Akdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Açıkgöz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Hülya Ateş, Yaren Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Orhan Özkan, Ahi Yaren Meclisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı M. Fuat Arık katıldı.

Toplantıda bilgi sunu yapan Ticaret Müdür Vekili Şükrü Karaaslan, slayt eşliğinde Ahilik Haftası ile ilgili bilgi sunumu yaptı. Ahilik Haftası’nda gerçekleştirilecek organizasyon programının konuşulduğu toplantıda yılın Ahisi seçilecek esnaf ve sanatkarla ilgili Vali Özcan’a bilgi aktarıldı.

Vali Özcan konuşmasında, “23 Eylül 2013 Pazartesi günü kutlayacağımız Ahilik Haftası şimdiden ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Ticaret Bakanımız Hayati Bey ve eski İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin Ahilik Haftası’nda bizleri onurlandırmıştı. İnşallah bu sene de bir Bakanımızı ağırlamaktan gurur duyarız. Bakanlık yetkilileri ile konuştuğumda 10 bin lira kaynak sağlandığını söylediler. Ancak, benim ısrar etmem Çankırı’nın Yaran Kültürü’nü ve Ahiliği Türkiye’de en iyi uygulayan bir il olduğunu anlatmam üzerine Sayın Genel Müdür 10 bin lira daha gönderelim dedi. Dolayısıyla diğer iller 10 bin lira alırken, biz 20 bin lira ödenek aldık. İnşallah programlandığı gibi herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeden sizlerin katkısı ve sayesinde en iyi şekilde bu yılki Ahilik Haftasını da kutlarız dedi.

Toplantı karşılıklı görüş alış verişinde bulunulduktan sonra sona erdi.

Editör: Haber Merkezi